Det er to år siden, vi sidst lavede porchetta på grillen. Porchetta er grisesteg på italiensk. Stegen er lavet af slaget – ligesom en rullepølse – og den er særligt god i grill, hvor det meste af det overflødige fedt smelter af og efterlader mørt og lækkert kød med den der lidt røgede og letbrændte overflade
Porchetta møder saltimbocca – eller noget …. Det er ikke porchetta. Det er resultatet af, at jeg rigtig godt kan lide begge dele, ikke kunne skaffe et svineslag, som ellers skulle bruges til porchetta og at jeg havde en svinemørbrad i fryseren, som gerne ville bruges
Jeg har længe været lidt træt af at vi ikke kunne påmontere et rotisserie på vores grill, for jeg ville jo gerne kunne lave porchetta og andre ting ala det på grillen og ikke kun i ovnen
Men et godt bud er oksefilet eller porchetta på grill med grøn salat og nyopgravede kartofler. I morgen går jeg ind i den sidste uge af de 3 uger forløbet "21 dage til sprødere silhuet" varer
Vend den, og gør kunststykket efter på alle sider, så du nærmest står med en lille, sprød blanding af en flæskesteg og en porchetta til slut, hvor sværen er sprød hele vejen rundt
Den blev kaldt en grillporchetta. "Porchetta er en italiensk inspireret steg af svindebryst og svinefilet, som er krydret med aromatiske krydderurter, peber og hvidløg