Polenta med persille opskrifter

Ratatouille

Ratatouille

Vi spiste brød til, men du kan også spise polenta til. Til sidst blev ratatouillen smagt til med sukker, salt og peber samt citronsaft og drysset med lidt hakket persille
Polentapizza

Polentapizza

–> Vandet sættes i kog med salt i, hvorefter polentaen kommes i lidt efter lidt, så klumper undgås. Sund kartoffelsuppe med spænd
Osteria 16

Osteria 16

Cremet polentamed hareragout. Råmarinerede jomfruhummere med chili, persille og citron. Sammen med de råmarinerede jomfruhummere fik vi serveret hjemmebagt brød, en virkelig god og “grønt” smagende olivenolie samt lidt tørrede peperocini, en smule salt og et par friske citronbåde
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

Der stod i bogen at de traditionelt blev serveret udelukkende med brød, men at pasta eller polenta også var godt tilbehør
Broccoli/porre-tærte!

Broccoli/porre-tærte!

I aftes havde jeg virkelig lyst til tærte - normalt bruger jeg polenta, kartoffelmos, blomkålsmos eller havrefløde som 'æggemasse', men denne her gang kunne jeg bruge min drænede yoghurt
Maddagbog v.3

Maddagbog v.3

- panerede frølår og kammusling serveret med blød polenta, safranglaze og nyplukkede urter. - lahme mahklije (lammekød med citron, hvidløg og persille)

Kalvelever med ristet polenta

bredbladet persille. Skær polentaen – når den er kølet af – i skiver med en kniv dyppet i vand. Polenta er en italiensk majsgrød, som italienerne serverer som tilbehør til mange ting

Rar hare

Er retten italiensk kan du drysse med hakket bredbladet persille og mynte og spise polenta eller brød til

Seppie alla Veneziana (blæksprutteragout)

Servér på polentaenmed lidt hakket persille over – og køb så den kogebog. Fra bogen “Antipasti, cichetti og andre italienske småretter” kommer her en lettere modificeret variation af opskriften på sort blæksprutteragout med cremet polenta