Polenta med ost opskrifter

Polenta med vilde svampe

Polenta med vilde svampe

Polentaen blandede jeg medost, smør og salt og voila klar til servering. Da væsken var kogt ud af dem tilsatte jeg hvidløg, krydderier, tomat og mascarpone og lod det stå til osten var smeltet
Polenta med gedeost og dampede cherry

Polenta med gedeost og dampede cherry

En mere klassisk tilgang er, at lave polenta på vand/fløde og parmesanost – derfor kan du nemt erstatte ostenmed en anden ost osv
Polentapizza

Polentapizza

–> Vandet sættes i kog med salt i, hvorefter polentaen kommes i lidt efter lidt, så klumper undgås. Sund kartoffelsuppe med spænd
Gnocchi ala romana

Gnocchi ala romana

Start med at lave polentaen som skal bruges til gnocchi’erne allerede om formiddagen, så de kan nå at køle og sætte sig
Parmesan – nej, det dér savsmuld på pose er ikke godt nok …

Parmesan – nej, det dér savsmuld på pose er ikke godt nok …

tomater, gratin af kartofler og zucchini med parmesan og citron, Marios risotto med citron og timian, parpadelle med Karl Johan-svampe, bøgehatte, kantareller, champignon og de fra september hjemmetørrede pocchini’er, parmaskinke omviklet ægte bøffelmozzarella og parmaskinke på en lækker polenta, som var dejlig sprød udenpå, men stadig fugtig og blød indeni
Polenta med græskarkerner

Polenta med græskarkerner

Ved servering lægges en top af  god revet ostpolentaen. Jeg er blevet ret vild medpolenta. Polenta. Når grøden er færdig tilsættes smørret, græskarkernerne og parmesanen og grøden hældes i en form/fad beklædt med bagepapir
Mange små retter - en slags tapas

Mange små retter - en slags tapas

Polentamed babysalt og revet ost. Ved servering lægges en top af god revet ostpolentaen. Polenta. Laksesouffler med creme fraiche/dild dressing
Polentatærte med spinat

Polentatærte med spinat

En fedtet og klistret æggemasse med æggeblommer, cremefraiche og gratineringsost. Denne gange var der ingen snasket cremefraiche eller ost, kun en let pisket æggemasse, og det faldt i bedre jord hos mig
Maddagbog v.3

Maddagbog v.3

- panerede frølår og kammusling serveret med blød polenta, safranglaze og nyplukkede urter. - oste (svensk ged, fransk fastost, stilton) med abrikossyltetøj og frugtbrød
Bresaolaruller med basilikum og ricottacreme

Bresaolaruller med basilikum og ricottacreme

Ved servering lægges en top af god revet ostpolentaen. Jeg lavede en dejlig forret i går - det skulle være en uden fisk, da en af gæsterne ikke kan lide fisk, så jeg lavede disse dejlige ruller og en god polenta til - det smagte altså dejligt

Antipasti. Cichetti og andre italienske småretter

Et par bud kunne være “Seppie alla Veneziana” (sort blæksprutteragout medpolenta), “Gratinata di peoci” (gratinerede blåmuslinger) og “Fegatini alla Triestina” (kyllingelever fra Trieste), men det det vil tiden vise
En aktiv lørdag

En aktiv lørdag

Den har derfor stået på en rest polenta bagt i ovnen med forskellig ost, tomat og krydderi. Synes det manglede lidt grønt, så lavede en græsk salat oveni, medgedeost selvfølgelig *mums*

Polenta Valdostana – polenta fra de italienske alper

Polenta kan spises nykogt som tilbehør for eksempel med kødsovs eller ostesovs. Vi spiste polentaenmed bagte tomatskiver til – tomater i skiver blandet med rigeligt presset hvidløg, drysset med salt, peber og lidt brunt rørsukker, og dryppet med olivenolie