Min mors pizza var altid den bedste i mine øjne, trods dejen mindede mere om en franskbrødsdej end den klassiske sprødebund man nu ellers forbinder med en ‘rigtig’ pizza
Den ‘rå’ pizza inden mødet med den meget varme pizzasten og ditto “ovn”… Pizzaen var smurt med en fyldig “chunkey” tomat sovs og toppet med chorizo, grillet squash, grilllet peberfrugt og naturligvis mozzarella i to varianter samt frisk timian
Dette skal sikre, at der med det samme kommer varme nedefra, så din bund bliver sprød og lækker. Fyldet kan varieres i en uendelighed, den eneste regel er, at der skal sparres på det, så pizzaen forbliver sprød og kan spises med en hånd, uden at fyldet slasker ned på tallerknen
De skal blive svagt gyldne i kanten og bunden skal lige nå at blive sprød, men ikke brænde på. Tyk eller tynd bund, hvid eller rød, proppet med topping eller helt enkel og minimalistisk
Den sprødebund, den cremede wasabi-dressing og lækkert fisk er virkelig smagfuld, og denne ret kunne fint fungere som en snack eller som en simpel forret til eksempelvis grill-mad
Toppet med krydderier og en lille smule revet ost (light) naturligvis. Imens forberedes fyldet, som puttes på, når bunden har taget farve og er lidt sprød
Fordel mozzarella på bunden, kom kartoffel oven på og drys med rosmarin. Jeg vil simpelthen bevæge mig i ud at lave en pizza, som bryder alle lovene for den kendte fuld-fede-næsten-tømmermænds-agtige-pizzamed massere af ost, tomatsauce og kød
Når pizzadejen er hævet (se opskrift og fremgangsmåde til dejen her), former du den med hænderne i en aluminiumsform (eller flere) med ekstra jomfru olivenolie i bunden
Revet ost over til slut, og så i pizzaovnenmed dem i ca. Pizza. Lav en bunke af melet blandet med salt på bordet, og lav en fordybning i midten, hvori gærblandingen hældes
Hvis du ikke har stiftet bekendtskab medblomkålspizza før, så kan jeg fortælle dig, at det er en glutenfri pizzamed en bund, der blandt andet er lavet på blomkål