Den er som en frisk, lidt tyk, pesto, og den smager skønt som tilbehør til fx salater eller pasta, i sandwiches eller bare som dip til et lækkert stykke brød
Pesto er en italiensk saus. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Pesto kan spises på tynde skiver af ristet rugbrød, eller som dip til gulerodsstave, på sprøde hjemmelavede kiks – se andre steder på bloggen – eller brug det som dressing på kartofler
De er vendt i en pesto-citrondressing, friske tomater, soltørrede tomater og feta. Jeg mener alt med pesto, soltørrede tomater og feta, går man bare aldrig galt i byen med, hvis du spørger mig
Sådan så min ud – jeg lavede en dressing til. Torsk med pesto. Spinat-dip/’pesto’. 2 tsk pesto. Smør torskefiletterne med pesto og læg 1 stykke bacon på
Brug gerne pestoen ovenpå kogte nye kartofler, som dressing i salater eller som topping på brød. Bladene smager som en blanding af forårsløg og hvidløg og bruges ofte i dressinger og i stedet for løg eller hvidløg i opskrifter
Samtidig er den vendt med en lækker hjemmerørt peberfrugts-tangpestodressing - som fik min smagsdommer til at gå helt amok i salaten - til trods for, at han hverken kan lide pesto, pasta eller sojabønner
Rør en dressing af citronsaft, salt, peber, presset hvidløg og olivenolie. Nem at lave og hvis man ikke har lyst til at lave pesto selv, kan man bare købe en persillepesto