Perlerug eller perlebyg opskrifter

salat af perlebyg, hasselnødder, hyben og brombær

salat af perlebyg, hasselnødder, hyben og brombær

200 g perlespelt, perlerugellerperlebyg. 1 god håndfuld ærtespirer eller andre grønne blade. 2 spsk æbleeddike eller anden eddike. 200 g perlespelt, perlerugellerperlebyg. 1 god håndfuld ærtespirer eller andre grønne blade. 2 spsk æbleeddike eller anden eddike
Kyllingeruller

Kyllingeruller

Broccolisalat med perlerug. Perlebyg med rygeost, grønt og laks. Pastaret med ricotta og champignon. Vitello Tonnato
bagte løg m. linsefyld

bagte løg m. linsefyld

Servér fx kartoffelsalat og en salat med perlebyg, perlespelt ellerperlerug til løgene. 4 spsk hakkede, tørrede tomater i olie eller dine egne ovntørrede tomater. 4 spsk hakkede, tørrede tomater i olie eller dine egne ovntørrede tomater
menu uge 37, 2012 – det er helt vild mad!

menu uge 37, 2012 – det er helt vild mad!

Dels kan svampene på den måde holde sig et par uger, dels får de en mere markant smag, der gør dem velegnede til at blande i salater af perlebyg, perlerug etc
Krydderurtetabbouleh med forårsgrønt

Krydderurtetabbouleh med forårsgrønt

Kog perlerug som angivet på emballagen og afkøl. Skyl krydderurterne og slyng dem godt - brug fx en salatslynge eller kom krydderurterne i en frysepose og ryst godt, så vandet drypper af

Tester: Skærtoft Mølle Basisgrød Hvid Helved

Nu kan du smage den til med salt eller måske sukker (jeg brugte kun salt, og det var sikkert ikke nødvendigt), og bagefter lader du den stå og trække i gryden på det slukkede blus med låg på
Kornotto med gulerødder og persille

Kornotto med gulerødder og persille

Tilføj perlerugen og svits den lidt inden. Skær porren ud mindre stykker eller hak løget fint. eller løg i lidt olie i en gryde
Pocheret æg med kejserhatte, rygeostcreme og perlerug

Pocheret æg med kejserhatte, rygeostcreme og perlerug

Anret med rygeostcreme nederst, derefter perlebyg og sidst svampe og pocherede æg. Pocheret æg med kejserhatte, rygeostcreme og perlerugTil 2 pers4 æg100 g kejserhatte50 g rygeost2 dl perlerugSvampe/hønsefondSødmælkTallerkensmækker (blomsterkarse)RapsolieSalt & peberKog perlerug mør i en mild svampe- eller hønsefond i ca 10-12 minutter, sluk blusset og lad dem trække færdig. 2 dl perlerug
grillet spidskål på en bund af cremede rugkerner

grillet spidskål på en bund af cremede rugkerner

perlerug. Det samme gælder for andre hele korn som perlebyg, perlespelt og hvedekorn. 300 g perlerug (kan erstattes af perlespelt ellerperlebyg). 1 ½ dl sojafløde eller anden fløde. 300 g perlerug (kan erstattes af perlespelt ellerperlebyg). 1 ½ dl sojafløde eller anden fløde