Parmaskinke citron kylling opskrifter

Middagsmad uge 40 - Inspiration, madplan, indkøbsseddel, opskrifter og tips

Middagsmad uge 40 - Inspiration, madplan, indkøbsseddel, opskrifter og tips

Svinekotelet med rosenkål, parmaskinke og karryTorsdag. Kylling med kål og cashewnødderTirsdag. (baseret på nedenstående opskrifter til 4 personer - alt er indkluderet, så husk at tjekke køkkenbeholdningen for, om du har nogle af ingredienserne i forvejen)4 kyllingbryst4 svinekoteletter4 gode bøffer2 fileterede og flåede rødtunger eller en anden fladfisk - eller en hel tredje fisk (bare der er til 4 personer)1 lille pakke parmaskinke eller to skiver1 hvidløg3 rødløg2 avocado1 Romainesalat300 g rosenkål2 moden papaya1 rødt æbleFrisk ingefær (stort stykke1 lille hvidkålshoved14 gulerødder3 rød chiliPurløgFrisk timianFriske koriander2 citroner3 limefrugt1 bakke æg1 pk smør1 lille bæger Creme fraiche 18%1 lille dåse ansjoser1 glas kapersØsterssauceFiskesauceSmagsneutral olieOlivenolieÆblecidereddikeDijonsennepKarrysalt og peberSukkerAhornsirupCashewnødderHasselnøddeflagerPerlerugOpskrifterKylling med kål og cashewnødderDenne ret er enkelt og lynhurtigt lavet - den er sund og den smager supergodt. 4 kyllingebrystSmagsneutral olie3-4 fed hvidløg i tynde skiver2-3 spsk hakket ingefær1 lille hvidkålshoved4-5 gulerødder i skiver1-2 dl østerssauce1 tsk sukker1 dl vand1 bundt friske koriander150 g ristede cashewnødderPerlerug til 4 personer1) Kyllingebrysterne skæres i strimler og brunes i olie i en varm wok2) Tilsæt hvidløg, ingefær og fintsnittet hvidkål i wokken, når kyllingebrysterne har fået lidt farve3) Lad kålen varme let igennem og tilsæt herefter gulerødder og lad det stege lidt4) Tilsæt herefter østerssauce, sukker og vand og lad det hele koge op5) Anret retten med friske grofthakkede koriander og cashewnødder serveret sammen med kogt perlerug (følg anvisningerne på pakken. 2-3 rødtunger eller anden fladfisk flået og fileterede / eller en hel anden slags fisk (der skal blot være til 4)8-9 gulerødder skåret i stængersalt2 tsk dijonsennep1 spsk æblecidereddike4 hakkede ansjoser2 spsk kapers1 lille hakket rødløg2 hårdkogte hakkede æg1 stort bundt hakket purløgCitronbådePerlerugOlivenolie1) Skræl gulerødderne og skær dem i stave2) Kom gulerodsstavene i en gryde med letsaltet vand, og damp dem til de er møre, men stadig har lidt bid. Smag eventuelt til med lidt salt4) Hvis det er en fladfisk, du bruger, så rul den i 8 små ruller og sæt dem i et ovnfast fad smurt med lidt olie, dryp dem med lidt olie og bag dem ved ca 180 grader i 10-15  minutter afhængig af tykkelse (hvis det ikke er fladfisk, ruller du dem ikke, men kommer fileterne direkte i det ovnfaste fad - og så skal fisken ca have 5-10 minutter længere)5) Server fisken sammen med gulerodssalaten med citron og kogt perlerug (følg anvisningen på pakken)Svinekoteletter med rosenkål, parmaskinke og karryDenne ret er en superlækkerret med nogle af efterårets gode råvarer. 4 svinekoteletter20-25 g smør300 g rosenkål2-3 skiver parmaskinke skåret i små stykker1 rødt æble i terninger30 g hasselnøddeflagersalt og peberfrisk timian2½ dl creme fraiche 18 % 2 spsk karry2 små knuste hvidløgsfed1) Steg koteletterne i smørret2) Vask og del rosenkålene i halve (hvis de er meget store, så deles de i kvarte)3) Blanchér rosenkålen i saltet kogende vand i 2-3 minutter, og afkøl dem straks under løbende koldt vand4) Varm en pande op og rist parmaskinkestykkerne5) Vend rosenkålen i sammen med æble, og rist det igennem i et par minutter6) Tilsæt hasselnøddefalgerne og krydr med salt, peber og timian7) Anret koteletterne på grønsagerne8) Rør karrycremen sammen af creme fraiche, karry og hvidløgsfed smagt til med salt og peber. 4 kylling. 2 citroner. 4 kyllingebryst. 2-3 skiver parmaskinke

Madplan - uge 21-22

eks kunne pepperoni udskiftes med parmaskinke osv. Herefter tilsættes saften fra citronen, hvidvin og hvidvinseddike
Hønsesalat med fromage frais

Hønsesalat med fromage frais

Bagt fennikel med parmaskinke. ca ½ tsk citronssaft. Læg kyllingefileterne i saltet vand, som bringes i kog
Madplan uge 16 - Fisk

Madplan uge 16 - Fisk

Frys resten af artiskokhjerterne ned til en anden gang, eller bag en pizza med artiskokhjerter og parmaskinke i weekenden
Madplan uge 13 - Forårsfornemmelser

Madplan uge 13 - Forårsfornemmelser

Svinemørbrad med mozzarella, soltørret tomat og parmaskinke. Kyllingefrikadellermed kartoffelsalat og Broccolisalat med æbler og ristede mandler

Grillet peberfrugt-svampe-puré

Men den er også god på et stykke brød med parmaskinke. Kunne være en tallerken med en stegt kylling og ovnkartofler eller til nogle bagte rodfrugter