Jeg prøver at eksperimentere med forskellige opskrifter på glutenfri rugbrød og har afprøvet denne opskrift som jeg har sammensat af forskellige glutenfri meltyper samt forskellige kerner
Med godt og lækkert pålæg. Her er mit foreløbige bud på et lækkert rugbrød, som er FODMAP venligt. Og det kan gøre det vældig besværligt at finde på lækker og nem frokost, når man skal undvære det
Jeg lægger altid plastfilm over, før jeg lægger et viskestykke på. Et virkelig godt "rugbrød" uden gluten, fra den glutenfri bagekog "Helt uden gluten"
Ingrediens listen i brødet er meget simpelt, der ikke noget som falder mig for øjnene, andet end den indenholder både sukker, glukosesirup og maltodextrin, så vi har med lidt meget sukker at gøre, dog kender jeg ikke forholdende i et ¨nomalt¨ rugbrød, men med min
Pensel med lidt koldt vand og drys kerner eller chiafrø på. Jeg kører de forskellige ingredienser sammen på min køkkenmaskine så alt er godt blandet og luftigt
Ja, suk, så jeg kan ikke lave mit glutenfrie brødeller rugbrød. Rør gæren sammen med det lunkne vand. Pandebrødene smager skønt, som de er, eller serveres med honning, syltetøj eller chokoladesmørepålæg
Da bollerne bages på bagepulver og ikke gær, skal de i ovnen med det samme. Drys med frø, som nemt kan trykkes fast på bolerrne uden yderligere pensling
mel (jeg måler aldrig op, men mærker i stedet på dejen om der skal mere i). Jeg havde god tid i lørdags og gav mig derfor i kast med at bage lidt pølsehorn og pizzasnegle, som han indimellem kan få med som afveksling eller supplement til rugbrødet