Så her kommer min opskrift på mandel lagkagebunde - den oprindelige grundopskrift kommer fra en gammel Amo bagebog, men den I får her, er min personligt tilpassede udgave
L. y. s. e. k. a. g. b. u. n. d. G. i. v. r. 3. p. å. 2. 4. c. m. I. 5. 0. ø. 1. ,. l. t. o. æ. h. 9. z. V. C. w. f. ½. S. M. Æ. W. x. H. Ø. -. j. ). B. 8. (. N. P. /. 6
Flad det ud på en bradepande med bagepapir og bag, midterste rille ved. Når kagen er helt kold, tages en justerbar bagering, lav den så stor som det er muligt ca Ø 30 hvis det er muligt på kagen og udstik en stor rund kage, placer den store runde kage på det fad du ønsker at serverer på - og det skal kunne gå i køleskabet. Fordel herefter hindbærmoussen på den kolde kagebund, og stil den i køleskabet mindst 4 timer så den kan stivne
Min mor havde fyldt huset med damer, som forinden var blevet orienteret om, at frokosten ikke skulle være al for stor og fyldig, da eftermiddagen ville byde på rig mulighed for at fylde maven
I påsken var jeg nemlig til “spille-aften” med nogle sjove piger – og her må jeg sige at “gæt og grimasser” vandt mit hjerte – og jeg havde kagetjansen, den bedste man kan få ikke
Da jeg for nylig købte agar agar, var jeg spændt på at afprøve mine idéer. Kagebund. * Vegetabilsk gelatine, der kan købes i helsekostforretninger eller på nettet
Jeg er i øvrigt engang blevet fortalt at navnet stammer fra den hvide aftegning man får på overlæben når man bider af kagen – nu bruger vi så teskeer – men om det er rigtigt ved jeg ikke
Søndagens projekt har været en kage som kæresten skal have med på arbejde imorgen. Når kagebunden er gennembagt tages den ud og bunden prikkes med en gaffel
Når du skal skære kagen ud kan det anbefales at holde kniven under den varme hane så skæret bliver lidt lunt, så bliver kagen nemlig rigtig flot og glat på siden, når du skærer den
Læg en af lagkagebundenepå et fad, dæk med ca. Som så mange gange før, blev jeg inspireret af en opskrift på MyNewRoots, men har gjort den mere sommerlig ved at tilsætte blåbær og hindbær