Det kan være en lækker måde at få grøntsager på og samtidig undgå hvidt hvedemel. Hvis du i stedet foretrækker pizzabund af brød, så prøv den her fuldkornspizza med røget laks
eller påbrødristeren, for at blive friske igen. Hæld fint rismel eller anden fin glutenfri mel på. og tilsætninger, som oftest kommer i glutenfriebrød, boller og kager
Form til 12 - 15 boller med fugtede hænder og læg på bageplade beklædt med bagepapir. Opskrift. 350 ml lunken vand25 g gær 1 spsk sukker1/2 dl olivenolie 2 store æg 300 g havremel (jeg brugte den fra Rema 1000)250 g Orange Finax1 1/2 tsk havsaltRør gæren ud i vandet og tilsæt sukker
D. e. h. r. k. n. æ. b. ø. d. u. a. l. m. i. g. t. F. y. s. o. v. -. ). S. p. K. O. å. f. c. E. 2. ,. ". G. (. 1. 3. 5. I. 0. j. H. T. C. R. B. L. 8. /. N. P. 7. 4. 9. 6
Mærk efter, om der ikke er forskel på hvidt brød/pasta og på fuldkorn. Havregryn er i sig selv glutenfri, men håndteres tit på fabrikker, der også har med hvede at gøre, så de kan indeholde spor af gluten (=krydskontaminering, ligesom ”kan indeholde spor af nødder”)
Disse glutenfrie broccoliboller og rødbedeboller er luftige indeni og sprøde udenpå. Jeg laver typisk gulerods- og rødbedejuice i weekenderne på min Juicemaster
Min ynglings er Havrebrødsmix, hvor Birgits svigerdatter har videreudviklet lidt på opskriften. Put lidt olie på hænderne når du former, så bliver bollerne pænere
At bage glutenfrit kan være noget af en udfordring, men jeg har efterhånden fundet frem til forskellige opskrifter som giver et dejligt brød, kager eller boller uden at være alt for tunge og kedelige