Hvis man ønsker tyndere bunde kan marcipanen rulles ud på et bord drysset med flormelis. Hæld siruppen i en tynd stråle ned i skålen med æggehvider mens der piskes (det er en fordel at have en hjælper til at holde elpisker eller en røremaskine)
Afkøles nogle timer på køkkenbordet før de skæres ud i mundrette bidder. 125 g glukosesirup. Kog sukker, fløde og glukosesirup ved middel varme indtil massen er gylden, sej og tyktflydende, det tager omkring 45 minutter. 125 g glukosesirup
Gateau Marcel med en passionsfrugt karamel sovs midte er lækkerhed på et højt niveau. Opvarm sukker, sirup og vand i en medium gryde under konstant omrøring
Massen kommes i en sprøjtepose med en glat tylle og sprøjtes ud på en bageplade i ca. Hæld den varme sirup langsomt sammen med æggehvidemassen, mens der piskes
Min mor sendte et link til mig forleden dag på en opskrift på karameller. De skal laves i micro ovnen så man slipper for at stå og koge (og brænde det på), og det tager kun ca
Knæk dem ud af skallen, skyld dem godt i en sigte og lad dem tørre 1 times tid på et viskestykke). 225 g glukosesirup (fåes i føtex, bilka, rema1000 eller helstekosten). – Kog vand, honning, sukker og glukose sammen til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Rør massen sammen i 8-10 minutter på fuld drøn, indtil den er sej og lang. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis, læg et nyt lag bagepapir, og rul massen ud i et firkantet stykke på 3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den ud i stykker på 2 x 2 cm
Denne pærekage med karamel er en virkelig god kage, jeg oplever ofte at folk vrænger på næsen når man foreslår pære i dessert og kage, hvilket jeg bare synes er SÅ ærgerligt
Den anden, lavet med husblas og glukosesirup, bliver meget klar, men indeholder som sagt gelatine. eks på en kage med strandtema, swimmingpool eller lignende
Rør godt rundt, så det ikke brænder på. Varm mælken op i en gryde med smør og glukose. Pensl med en blanding af sirup og vand, når de kommer ud af ovnen
125 g glukosesirup. Det er faktisk efterhånden længe siden jeg har lavet denne opskrift. Men den er bare SÅ god, så synes da også lige i skulle have glæde af den