På billedet serverer jeg de bagtesødekartofler med bønnepasta, bagte tomater og stegte asparges. De sødekartofler fyldes med først linser, derefter finthakket forårsløg som er forstegt på panden og den sunde osteFRIsovs øverst
Der ligger allerede et par opskrifter på bloggen med sødekartofler. Start med at skrubbe kartoflerne godt under rindende vand og halver dem så på langs
Når jeg selv laver indisk herhjemme, bliver det ofte chicken tikka masala, butter chicken, en vegetarisk curry a la denne med sødekartofler og kikærter eller min aboslutte favorit dahl med skyr og ristede mandler (som nok kommer til at stå på menuen ret ofte, når jeg flytter hjemmefra om ikke så lang tid…)
Skær de sødekartofler i halve med skræl på. Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
Det virker også på almindelige kartofler – og persillerødder og pastinakker. Lidt af et brud på mine spis så lokalt som muligt principper, men hvad – jeg drikker jo også te og spiser ingefær, og det kommer heller ikke fra urtehaven
Jeg er vild med tun på pizza (okay jeg er bare generelt vild med tun), og sammen med sødekartofler, forårsløg, rødløg, frisk mozzarellaost, frisk basilikum og den lækreste hjemmelavede tomat pizzatoping bliver det ikke bedre
Derfor fik jeg lyst til at prøve at lave en pizza på en bund af tyndskårne sødekartofler. Den søde kartoffel skæres i tynde skiver og ligges på bagepladen, så de lapper lidt ind over hinanden
Jeg fik lyst til at lave hendes brownie med sødekartofler, men da jeg ikke har noget imod at bruge hverken animalske eller glutenholdige ingredienser har jeg ændret lidt i opskriften
Jeg har efterhånden en del opskrifter på brød og boller her på bloggen, og da jeg den anden dag havde en rest sødekartofler i køleskabet, der skulle bruges, fik jeg ideen med at komme dem i boller