Oksesteg uden ben gammeldags opskrifter

Langtidsstegt oksesteg

Langtidsstegt oksesteg

M. e. n. u. i. a. f. t. s. å. r. p. v. o. ,. -. l. g. d. k. b. S. m. ø. D. y. æ. h. 1. 5. 0. c. (. /. 2. ). j
Ølbraiseret oksesteg

Ølbraiseret oksesteg

(. B. e. k. l. a. g. r. b. i. d. t. s. u. p. ,. ø. n. m. y. ). S. o. j. v. f. h. J. æ. D. c. 1. å. 2. 5. F. A. /. H. -. 3. E. r l
Marineret oksesteg

Marineret oksesteg

oksesteg. Alletiderskogebog 1000 gr oksesteg. 1000 gr. 1 øl (f. eks. Ale nr. 5). 2 spsk. soja. 1 gulerod. 5 fed hvidløg. 1 løg
En kæmpe oksesteg

En kæmpe oksesteg

I går da vi havde gæster, stegte jeg den største oksesteg, jeg nogensinde har haft indenfor husets fire vægge
Tortilla med rester af oksesteg

Tortilla med rester af oksesteg

Ladet resterne af stegen stå frit fremme i køkkenet – uden opsyn.  Et rovdyr, som kan bevæge sig fuldstændigt lydløst, når det gælder om at snige sig ind på en intetanende oksesteg
Filodej med feta, Spicy chicken spyd og Vitello Tonnato

Filodej med feta, Spicy chicken spyd og Vitello Tonnato

En rest oksesteg, skåret i så tynde skiver som muligt. Filodejen var til overs fra forrige uges lakseruller, og da jeg havde en halvvissen omgang babyspinat og en åben fetaost var min første tanke den græske Spanakopita
Oksegryde á la Gullash

Oksegryde á la Gullash

Alle grøntsagerne skæres i grove, men mundrettestykker, så er det nemlig klar til at blive tilsat gryden med oksestegen efter bruning
Ovnbagte jordskokker med pesto

Ovnbagte jordskokker med pesto

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt, hvis de er store. Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag
Spinatkugler i bacon

Spinatkugler i bacon

Hovedretten bestod af det lækreste stykke oksesteg, serveret med kartofler, dampede grøntsager, sovs og så sådan nogle spinat tingester i bacon

Lørdagslækkerier – okseinderlår

Et kurfyrsteligt måltid for os mennesker – med et par lørdagsgodbidder til dyrene, der nok forstår at holde sig til, når hele huset dufter af oksesteg
Rødløgsmarmelade

Rødløgsmarmelade

2 rødløg. 1 dl Muscovadosukker. 1 dl eddike. 1 tsk salt. ½ tsk groftmalet sort peber
Rösti af rodfrugter

Rösti af rodfrugter

500 g blandede rodfrugter, fx persillerod, gulerod, pastinak og knoldselleri. 1 stort løg. 1 spsk.  frisk timian eller rosmarin
Krydret tomatfad - af en rest steg

Krydret tomatfad - af en rest steg

en rest afpudset steg, fx flæskesteg, lammekølle eller oksesteg. Antal portioner 1 person 2 personer 4 personer 6 personer 8 personer Vælg en rest afpudset steg, fx flæskesteg, lammekølle eller oksesteg 5 forårsløg i tynde ringe ½ dl hakkede friske basilikumblade 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% 1 dåse hakkede tomater 1 rød peberfrugt i små tern 2 finthakkede zittauerløg 3 spsk sød chilisauce 1 tsk groft salt 75 g sorte og grønne oliven Pynt frisk basilikumblad Tilbehør 300 g tørret fuldkornsspaghetti
Restemad

Restemad

Jeg er bare ikke den største fan af kold oksesteg, da det for mig smager alt for meget af koldt blod
Tyksteg med grov kartoffelmos og friteret salvie

Tyksteg med grov kartoffelmos og friteret salvie

Det er måden at gøre det på, hvis man vil være helt sikker på en mør og saftig oksesteg. Til mosen skal man koge kartoflerne godt møre – uden salt, mose dem groft med et piskeris, røre mosen fast med lidt salt og tilsætte en håndfuld groftrevet parmesan og to-tre spiseskefulde af den olie, man har frittet salviebladene i