Oksesteg med brun sovs opskrifter

Oksegryde á la Gullash

Oksegryde á la Gullash

Alle grøntsagerne skæres i grove, men mundrettestykker, så er det nemlig klar til at blive tilsat gryden medoksestegen efter bruning
Sommersimret urte og rødvinsmarineret tykkam

Sommersimret urte og rødvinsmarineret tykkam

Tykkam, den udskæring man traditionelt bruger til gammeldags oksesteg, er ikke grillegnet. Stegeskyen med grøntsager og urter kan skummes af for fedt og jævnes med lidt maizena til en super sovs
Højrebssteg med krydderurtekartofler i bagepapir

Højrebssteg med krydderurtekartofler i bagepapir

Den opskrift passer til alle oksestege – store som små. En lille steg af kalvehøjreb på ben med lækre krydderurtekartofler til, dampede forårsløg og sellericreme som sovs
Oksesteg med Rodfrugter

Oksesteg med Rodfrugter

Hvis du ønsker en brunsovs til. Kødet brunes i en pande i få minutter, først på fedtkanten, dernæst på undersiden
Grydestegt oksemellemskært

Grydestegt oksemellemskært

Stegen er vel egentligt også det man kalder gammeldags oksesteg. Som variation til sovsen kan nogle af gulerodsstykkerne og løg bådene blendes sammen med kogevandet, og derefter jævnes

Gammeldags oksesteg med brun sovs

Lidt fedtstof til bruning. Ca. 1 kg oksekød af tykkam eller bov uden ben. Salt og peber. 2 løg i halve eller kvarte

Menneskevarme i isnatten

Konsistensen er som en lidt tør, dansk oksesteg – smagen er også hen i den retning. I stedet danser sletter og fjelde i gyldne, brune og rødlige farver, som om en kunstmaler er gået amok med efterårspaletten