Her får I vores opskrift på lækre græske frikadeller. Det er jo ingen hemmelighed at vi her i familien elsker frikadeller, og denne opskrift er bare så god
I Danmark laves græske frikadeller for det meste af hakket oksekød. Jeg ved ikke, om græske frikadeller – eller kødboller, som Keftedes betyder – er en gudespise i Grækenland
hakket oksekød. Som led i mit projekt "Spis dit ukrudt", fik jeg lavet de her frikadeller med skvalderkål, som smager nærmest som bredbladet persille eller en selleritop
500 g hakket oksekød. Share on TumblrShare on Tumblr 500 g hakket oksekød. Bürek eller börek eller andre varianter af ordet er oprindeligt en tyrkisk ret, men den er udbredt i flere andre lande – som Bulgarien, Grækenland, Israel, Italien, Bosnien, Tunesien og mange andre steder i verden også
I denne omgang har jeg benyttet svinekød, men man kan sagtens udskifte kødet med rejer, forårsruller, tofu, oksekød eller hvad, der lige falder dig ind
Og så er der hede debatter om ingredienserne, skal der svinekød i cevapcici, eller skal oksekød og lammekød blandes, eller skal vi blande alle tre sammen
Oksekødsfrikadeller m. Vores bidrag blev en gammel klassiker (som jeg også havde med til babyshower hos min veninde – læs mere her), nemlig rugbrødschips og humus, samt oksekødboller, eller meatballs om man vil
Især hvis du vælger lammekød, men oksekød kan også bruges, hvis du er kræsen, for det er hovedsageligt krydderierne, der giver den klassiske, tyrkiske smag
Hemmeligheden ved en god burger er først og fremmest at bøffen ikke bliver tør, dette undgår amerikanerne ved at blande kødet lidt ligesom vi laver frikadeller
Fyldet kan varieres rigtig meget, men til børn vil jeg anbefale den version, der bare hedder "med hakket oksekød" i min opskrift, da den har en mild smag