I dag skulle etstykke af den storeoksefilet, som jeg købte forrige uge, finde sin vej tilbordet. Jeg er godttræt og ødelagt, men maden kom da langt om længe på bordet alligevel
t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. T. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. T. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t. t
I morgen står menuen på steg af oksefilet med aspargesrisotto. Her tilaften skulle det gå lidthurtigt, da jeg i eftermiddags havde været på eftermiddagskaffe-besøg hos en veninde fra min studietid
Kærestens opgave blev derfor at vælge om menuen i går skulle stå på oksefilet eller blåmuslinger, og han besluttede sig for en ordentlig bøf på grillen
Karry mellem stærk. Evt. Jævning/kuzu eller fx majsstivelse (kan undlades). Skær kødet i mundafrettetstykker- stiltil side i en skål så det opnår stuetemperatur
Brun kødet i olien med lidtsalt og peber. Tilsæt løg og hvidløg og svits videre et par minutter. Tilsæt gulerødder, bladselleri, chili og champignon sammen med paprika og cayennepeber og svits nogle minutter igen
Tynde skiver af oksemørbrad, oksefilet eller lignende mør udskæring. Maden nytårsaften er ofte af den type, man gerne vil sidde og hygge med rigtig længe, og derfor er detoplagtattænde for raclettennytårsaften