Med dette billede af mit bidrag til Nytårsaften - Kransekagetoppen efter Mette Blomsterbergs opskrift - vil jeg gerne ønske alle jer mine kære læser et rigtig godt nytår - vi ses i 2013
Flødebollerne er med mørk chokoladeovertræk, champagneskum og kransekagebund, så de kan fint bruges som alternativ til den klassiske kransekage nytårsaften
Kransekage kan være et svært emne til nytår. Jeg ville gerne selv have lavet et overflødighedshorn i år - det så da nemt ud da de lavede det i kagedysten - meen jeg blev klogere og efter at have formet den første ring og tænkt at det måske ikke rigtig var så nemt og så bagefter at have smidt hele den første plade med kransekage ud fordi de var underbagte, så blev tiden i år kun til nogle kransekagebrød, som til gengæld var rigtig gode
Marcipan og flormelis røres sammen med spartel på røremaskine, - alternativt æltes det i hænderne. Jeg brugte Mette Blomsterbergs opskrift, og den smager altså virkelig lækkert
Det er efterhånden blevet tradition, at jeg fremstiller et kransekagetårn til nytårsaften. æggehvideMarcipanen røres sammen med flormelis, og efterfølgende tilsættes æggehviden lidt efter lidt, til massen er ensartet og jævn
Kransekage forbinder vi normalt mednytår og festlige begivenheder i form af et tårn med ringe, som er pyntet med glasur og som serveres med mousserende vin