Chokoladen hældes og vendes i æggeblandingen. Flødeskummet vendes i chokolade/æggeblandingen. 115 g mørk chokolade. 2) Smelt chokoladen i et vandbad. 115 g mørk chokolade
Jeg stod for nytårsdesserten. (Vandet må ikke koge for meget, så skiller chokoladen). 16 stykker - alt efter hvor store stykker man ønsker350 g god, bitter eller let bitter chokolade - jeg valgte mørk chokolade 70%, brækket i stykker200 g sukker170 g usaltet smør140 g hvedemel2 tsk bagepulver1/4 tsk salt4 store æg 1 spsk vanilleekstrakt, -pulver eller korn fra en vanillestang- evt 3,6 dl hakkede valnødder, pekannødder eller mandler (kan udelades)Smelt chokolade, sukker og smør over vandbad (en lille gryde med ingredienserne sat oven i en større gryde med vand, der bare simmerkoger). Afkøl blandingen til stuetemperaturForvarm ovnen til 175 graderDæk en lille bradepande/form med et tyndt lag smør og mel eller bagepapirRør mel, salt og bagepulver sammen i en skål og stil den til sideTag en håndmixer og pisk chokolademassen glat ved medium hastighed
Vi havde gæster i går aftes og de fik serveret en dessert i stil med min nytårsdessert. Jeg synes, det er rigtig svært at vurdere, hvornår en chokoladebrownie er færdig, men min erfaring siger mig, at man som oftest skal stole på bagetiden - også selvom kagerne ikke ser færdige ud, når de tages ud af ovnen