Sæt kagerne på en tallerken med bunden op af i køleskabet for at tørre hurtigere. Kagerne, i sig selv, var faktisk super nemme at lave, og de smagte helt igennem godt
Men inden du overhovedet læser videre og går i gang med at lave de nemmeste og lækreste små kransekager – så tjek lige det fine porcelæn fra Bjørn Wiinblad Denmark på billederne
Det er et rigtig svært spørgsmål, for julen er fyldt med mange dejlige ting. Jeg elsker den fine, glitrende julepynt, at lave flotte pakker til familien, julemusik, julefilm, julelys og ikke mindst julemad, heriblandt julekagerne
Selve kagen og cremen er meget nemme at lave. Vi har allerede taget hul på Haloween herhjemme og i dag fik Mathias denne smukke “uhyggelige” kage med på arbejde
Vi starter med det nemme. Kom marcipanen i en skål sammen med smagsgiveren. Så er det blevet påskeferie, påskefrokoster og æggejagt ligger lige om hjørnet og er der noget bedre end at glæde andre med hjemmelavede fristelser
en ske til at starte med, da det på den måde er nemmest at komme helt ud til kanterne af kagen. Der er marcipan i kagen, hvilket gør den ekstra lækker og lidt konfektagtig i krummen, og kagen er toppet med en slags crumble, som giver lidt knas til den bløde kage, samtidig med at den diskrete mængde kanel i knaslaget komplementerer æblerne i kagen helt perfekt
Snitterne er nemme at lave og smager bare skønt af alt godt konfekt fra julen. Nu er det snart jul og konfekttid, så hvad med at prøve disse café latte snitter med en bund af marcipan
Og så er de faktisk ret nemme at lave – man skal bare lige have styr på folde og snurrer-metoden, som jeg har forsøgt at forklare så godt som muligt nedenunder, og så går det bare derudaf
1 portion butterdej (eller 1 pakke færdig på 450 gram med 6 plader). fintrevet skal af 1 citronfintrevet skal af 1 appelsin100 gram sukker100 gram smør100 gram marcipan1 sjat appelsinblosmst vand (det er i den originale opskrift, men jeg bruger det aldrig. 1 portion butterdej (eller 1 pakke færdig på 450 gram med 6 plader). 100 gram marcipan
Romkuglerne kan opbevares i fryseren, så de er nemme at tage op, når uventede gæster byder sig. Romkuglerne kan også formes til træstammer, overtrækkes medmarcipan, og til sidst dyppes med mørk chokolade i enderne
Selve kagen og cremen er meget nemme at lave. Vi har allerede taget hul på Haloween herhjemme og i dag fik Mathias denne smukke “uhyggelige” kage med på arbejde