Tag stegen ud af ovnen og pak den indifolie. Derfor har nakkesteg brug for langsom og stilfærdigtilberedning, hvis fedtet skal smelte af, og senerne blødgøres med en smeltende mør steg som resultat
På med låget og indiovnen. Sådan er det bare -nu er det jo svært at mislykkes med en nakkesteg – men jeg tænker mest på oksekød eller vildt- det bliveraldrig tørt eller sejt i en Rømertopf
Skær sværen af stegen og fjern det tykke stykke flomme, der sidder under nakkestegens svær. Læg sværen tilbagei fadet, smør den med lidt af fedtet og sæt det indiovnen på grill og varmluft – snart bobler sværen op og bliver sprød
Det er en god måde at lave nakkesteg/filet på. Når stegen har været iovneni ca. En opskrift jeg husker fra min barndom, men som stadig holder og er ret nem at lave, er husarsteg
Rids sværen med en kniv ned i fedtlaget men uden at ramme kødet, eller bed slagteren om at gøre det. Men gå den selv efter derhjemme, for slagteren har titlidt vel travlt ijuletiden og kommer ikkealtid helt ud i kanten