Traditionelt er retten medkartoflerog becahmel, men det er lykkedes at lave en udgave der koemmr ret så tæt på originalen helt uden de to velkendte ingredienser
Beklæd en springform/bradepande med bagepapir, og lav moussakaen ved først at lave et lagt med aubergine, så kødfyld, så aubergine igen og endnu et lag kødfyld
125g pocheret laksefilet+250g batat-bagt sød kartoffel i både, penslet med lidt olie (eller. 1stk hjemmelavet forårsrulle m/oksekød (find opskriften under "mine opskrifter") 300g. 150g kogt eller stegt kylling + spinat tzatziki (300g dampet afkølet spinat blandes med. 2 spsk græsk yougurt 10%, salt og hvidløgspulver) + 1skive rugbrød+1 mellemstor tomat. 1 bdt kogtog blandet brocolli+lidt chili og gurkemeje+1spsk rapsolie+150g. batater (søde kartofler) = 452 kcal. 300g hvidkål, 1 spsk rapsolie, 1dl skummetmælk, salt og peber) + 1skive rugbrød = 479 kcal. 300 g af min "Grøntsager med kylling stegt i rød karry pasta" = 300 kcal (find den her). Sandwich med råsyltet rød peberfrugt og lufttørret skinke=315 kcal (Se den her). 300 g af min Adjab Sandal og 1 skive rugbrød = 420 kcal (Opskriften her ). 300 g af min Spicy kyllingesalat med grønne bønner= 321 kcal (Se den her). Low carb kyllingetærte med porrer og brune champignoner = 200 g - ca 365 kcal (her). Low carb squash pasta a la italiano med pesto og kalkun bacon 1 portion= 177 kcal (her). Low carb High Protein Moussakamed granuleret soya fra Soy4you = 189 kcal (inkl 20 g protein. 125g pocheret laksefilet+250g batat-bagt sød kartoffel i både, penslet med lidt olie (eller. 150g kogt eller stegt kylling + spinat tzatziki (300g dampet afkølet spinat blandes med. 2 spsk græsk yougurt 10%, salt og hvidløgspulver) + 1skive rugbrød+1 mellemstor tomat. batater (søde kartofler) = 452 kcal
Græsk kartoffel lasagne (moussaka) smager næsten bedre en almindelig lasagne, og kan forberedes om formiddagen og stå koldt til den skal i ovnen om aftenen, det gør den kun bedre
Se flere sunde og slankende opskrifter medoksekød her . Skiverne drysses med salt og trækker ca. Oksekødet brunes på en slip-let pande i resten af olivenolien, hakket løg og hvidløg tilsættes