og de blev hakket og puttet i rodfrugtmosen. Kog dem uden salt – ellers er de ikke til at mose. Mos dem, rør med salt og juster konsistensen med lidt mælk
MOS. MOS. (Salt vil gøre mosen sej. Hæld vanden fra og mos det hele sammen med en kartoffelstøder, til en lækker konsistens og tilføj smør, mælk og smag til med salt
Grov mos. Mos kartoflerne med en gaffel til en dejlig grov tekstur opnåes, den må gerne have bid. Virker mosen tør kan lidt mere smør tilsættes, synes man det bliver for fed kan noget af smørret erstattes med mælk, men smør giver det bedste resultat
De blev lavet til en grov kartoffelmos med groftrevet parmesan og friterede salvieblade. Det blev så godt, at jeg godt kunne finde på at ‘glemme’ nogle kartofler i skuffen en anden gang – eller endda at lave mos af helt nye kartofler…
Hej Karen, det med hønsetråd lyder som en god ide, så ville jeg komme frisk mos udenom med vindselstråd eller en anden tråd som du kan lide, derefter bark efter samme princip, det er også det billigste, jeg ville ikke bruge limpistol, det er ikke nødvendigt