Her fik jeg den bedste opskriftbog på brød, som jeg nogensinde har ejet. Den indeholder så mange gode opskrifter på forskelligt brød, som bare bliver godt, hver gang jeg bager det
Kom olivenolie udover dejen og tryk huller i med fingerne (se noget af Meyers billede højere oppe). "Et hvidt brød med en masse olie i - det er bare guf"
Jeg har brugt Meyers mørke rugbrød (fra Meyers Bageri. Jeg er helt tosset med. Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres
Især fordi jeg ikke spiser så meget brød mere pga. De er ret lette og lækre i krummen, men som med så meget andet hjemmebagt brød mætter de noget bedre
Surdejen kan man få gratis enten hos Meyers, hvis man medbringer sin egen beholder, eller helt sikkert hos sin kollega, tante, ven, nabo, bedstemor eller en helt sjette
Husk ikke at skære i brødet før det er kølet helt af. • kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad det hæve 1 time igen. • bag nu brødet i 1 time på 180°Cog lad det køle lidt af på en rist. 2dl surdej (kan hentes gratis hos Meyers bageri, hvis du selv har beholder med)
Rugbrødsbunden er kraftigt inspireret af opskriften i Meyers Kager, dog med få ændringer. Sønderjysk rugbrødslagkage er vist en klassiker, men alligevel har jeg aldrig før smagt det
Nogle af grenene i blomsteranretningen var i virkeligheden malt knækbrød, udformet som grene. Til malt knækbrødene fik vi serveret en form for creme fraiche
Da jeg skulle bage brunsviger første gang sidste år, kastede jeg mig ud i Claus Meyers opskrift, da jeg har rigtig gode erfaringer med hans opskrifter på både brød og kage, og han har bare en evne til at gøre kagerne en lille smule mere luksusagtige, hvilket også er tilfældet med hans brunsviger
Opskriften er tyvstjålet fra bogen Meyers Bageri, men er så god og nem, at den også skal deles her. at du bruger en god kvalitet mel med højt glutenindhold, som gør, at brødet hæver bedre uden så meget gær