Marengs is opskrifter

Nytårs is med marengs

Nytårs is med marengs

 Nytårs desserten stod på is med marengs i ovnen i år, netop fordi sådan har det gjort så mange gange før
Sprød Marengs

Sprød Marengs

Sådan en marengsbund kan bruges til meget – fx som pavlova med flødeskum, frisk frugt og revet chokolade
Marengs

Marengs

Du kan selvfølgelig også lave marengs af pasteuriserede æggehvider, så er der ingen ”blommespild”, hvis du ikke lige har lyst til at gå den modsatte vej rundt og lave mayonnaise
Nem Appelsinkage med Vegansk Marengs

Nem Appelsinkage med Vegansk Marengs

For at fuldende appelsinernes frisk smag har jeg toppet kagen med lækker marengs lavet af kikærtevand – jeps, ikke-hvider, aquafaba etc
Lav flotte desserter med marengs

Lav flotte desserter med marengs

Marengs er altid et hit og fantastisk sammen med både is, flødeskum, chokolade, nødder og frugt. Du kan også lave en stor fuglerede, som du kan fylde op med fx vanilleis og frisk frugt og hakket chokolade
Små ‘kys’ eller marengs

Små ‘kys’ eller marengs

En røremaskine er helt klart det bedste bud her, men en elpisker fungerer også. Jeg lavede ‘kys’ eller marengs med kikærtevand i går
Daim Islagkage med Mandelbund

Daim Islagkage med Mandelbund

Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i til en tyk marengs. Selv børnene spiser med. Når jeg laver is bruger jeg gerne Dansukker bagsukker, da det nemmere bliver pisket helt ud i æggeblommerne, og dermed undgår jeg at isenkrystalliserer
Blomsterbergs franske citrontærte

Blomsterbergs franske citrontærte

Marengs'en, der er lavet som toppe ovenpå tærten, bliver ikke sprød, som vi ellers kender den, men smager af vanilje og giver kagen en flot udtryk
Indbagt hindbærsorbet

Indbagt hindbærsorbet

Æggehvider og flormelispiskes til sej marengs med en håndmixer. Marengs. Hindbærsorbeten, efter den er kørt på ismaskinen
Dacquoise med chokoladecreme

Dacquoise med chokoladecreme

               En dacquoise er en marengslagkage, som du kan servere med en god is til eller, som den er, til kaffe eller te