Marengslåget er sprødt på toppen og blødt inden i. Fordel derefter marengsmassen over kagen og bag den i yderligere 20-25 min. ved 175°C til marengslåget er gyldent og sprødt
Jeg har trukket en vinder af det lækre sengetøj fra Milk Copenhagen, men først deler jeg en opskrift med jer på en dekonstueret glutenfri havregrynskage med marengs og lemon
Den perfekte blanding af en sprød bund og syrlig creme toppet med marengs, som ikke ligger tungt. Tærtebunden kan laves aftenen i forvejen, så er det bare citroncremen og marengs der skal laves på dagen
Marengstopping. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk marengsmassen stiv. 225 g glutenfri lyst mel2 tsk bagepulver2 spsk revet økologisk citronskal125 g smør200 g sukker2 æg2 spsk citronsaftCitroncreme150 g sukker3 spsk melca. ½ dl citronsaftrevet skal af 1 økologisk citron1¼ dl varmt vand3 sammenpiskede, pasteuriserede æggeblommer65 g smørMarengstopping3 pasteuriserede æggehvider50 g sukker2-3 tsk sukker til drysCitroncreme. Kom 1 spsk marengsmasse oven på hver kage, og træk den op i små toppe med en gaffel. Drys en lille smule sukker over, og bag dem i endnu 5-7 minutter, til marengsen er gylden
Glutenfri året rundt, bagte vi denne lækre sag. Ingredienser140 g oliemargarine eller usaltet smør225 g fint, glutenfrit mel (Finmix, Semper)250 g sukker4 æggeblommer2 tsk bagepulverFyld4 æggehvider200 g sukker150 g kokosmelca. Marengsen kommes oven på, og kagen bages videre ved 160 grader i 20-25 minutter
Pisk så marengsen kan stå selv. Desuden ved jeg også, at mange både har problemer med mælk og hvede/gluten, så derfor vedlægger jeg også opskrifter på hjemmelavede spelt Ladyfingers og glutenfri Ladyfingers (Savoiardi)