Marcipan. Før vi blev veganere, havde jeg ry for at lave nogle ret lækre og blandt familien berømte lagkager, og jeg har de sidste par år forsøgt mig frem med veganske kageopskrifter for at finde den perfekte lagkage
Kagen valgte jeg at overtrække med marcipan på siderne, da jeg synes det giver sådan et fint udtryk. Jeg nyder faktisk alle stadier i et projekt som en fødselsdagslagkage
med marcipan, forskellige slags bær, både ovenpå og indeni. Så jeg har været igang med at lave nogle små lagkager idag, vi har ikke spist dem endnu, men jeg tog mig lige en smagsprøve
Noter"Stor portion" er til store kager som chokolade lagkager, klassens time kage osv. Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt
På den næste fordeles cremen, og den øverste bund beklædes med marcipan. Denne lagkage er en fusion af en gammeldags æblekage og en lagkage med creme, en æblekagelagkage
Dejen til hornene er lavet med kærnemælk, der gør dem bløde og svampede, og så er de fyldt med syrlige rabarber og en sød marcipan-vaniljeremonce, rullet sammen og til sidst drysset med hakkede mandler
Dekorer med lidt smeltet mælkechokolade, marcipanblomster og sukkerperler. Lagkage med nøddebund, mælkechokoladeganache, solbærcreme, citronmousse og vaniljerand