I. s. i. d. t. e. m. å. n. f. k. v. j. o. y. a. r. ,. h. l. u. ø. g. p. æ. D. b. V. N. M. -. /. T. J. c. 7. 0. H. F. S. ). C. A. B. (. K. 1. ½. 6. 3. 2. 8. P. L. U. R. é. Ø. G. O. w. z. >
Vask blommerne grundigt. Opskrift på blomme i madeira. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker samt fintrevet citronskal og -saft i gryden til blommerne og kog det op
Jeg havde ikke lige kræfterne eller lyst til at stå og koge blommemarmelade som basis for blomme i madeira, så derfor forsøgte jeg mig med at lave det ud af svesker, der jo er tørrede blommer
Den minder om konfekt i konsistensen, og smagen leder mine tanker hen på “blommer i Madeira”, som jeg tydeligt husker, jeg meget rebelsk stjal fra de voksnes slikskab, da jeg var barn
Jeg kan helt vildt godt lide blommer i madeira og da jeg også elsker portvin har jeg fundet på denne nemme opskrift til marcipan med svesker i portvin (se billede på opskriften til juledadelkugler)
Kan med fordel indtages med kaffe eller madeira"Sanne. 70% kakao)125 g blødgjort smør6 æg, 2 hele og 4 delt i blommer og hvider275 g sukker1 springform (23 cm i diameter)En halv liter piskeflødeEn halv teske usødet kakao til drysLidt chokolade til at rive som drysFremgangsmåde. Varm ovnen op til 180 graderSmelt chokoladen over vandbadSmelt smørret i chokoladenPisk de to hele æg samt de fire æggeblommer med 175 g sukkerBland nænsomt det smeltede chokolade og smør i æggeblandingenPisk de fire æggehvider i en anden skål til de skummerTilsæt 100 g sukker lidt efter lidt indtil æggehviderne er stiveBland æggehvideblandingen med chokoladeblandingenSmør formen med smør og hæld hele blandingen i formenBag kagen i 30-40 min eller til den er hævet og revnerLad kagen køle af, tag den ud af formen og placer den på et serveringsfadPisk fløden og fordel den ud over kagenDrys kakao og revet chokolade over kagen og serverDet kan stærkt anbefales at lave dobbelt portion, da min blev lidt tyndere end jeg regnede med
Spiser pt for mange "Blomme i Madeira". Søde Mette med den fine blog (tjek lige hendes søde tegninger), som du finder HER har tagget mig til blogleg og jeg gider så gerne at lege med
Skær blommerne over, og tag stenene ud. Kom blommerne i gryden, og giv dem et par sekunders opkog. Tab blommerne op med en hulske, og læg dem i rengjorte, atamonskyllede glas eller krukker