De er ikke ligeså sukkersøde, som dem man køber hos bageren, men hvis man har en meget sød tand, kan man sagtens tilsætte lidt ekstra sukker til marmeladen eller mørdejen, men jeg kan nu ret godt lide den syrlige hindbærmarmelade i samspil med den sprøde mørdej og den søde glasur
Herefter dækkes den smurte dej med den sidste mørdejsfirkant. Da det nu er min fars fødselsdag skal han ikke snydes for lidt sødt til eftermiddagskaffen, så i dag har jeg bagt hindbærsnitter
Smuldre smør i melet og sigt flormelissen over, tilsæt ægget og hjortetaksalt og sammel. - Rul den ned, stik dejen ud og lav hindbærsnitter, medaljer eller servietringe
Kom vanilje, flormelis, smør, hvedemel og bagepulver i en røremaskine, når det er smuldret kommes vandet i og mørdejen samler sig til en kugle, der æltes glat og smidig og kommes i køleskab en halv times tid
Lige nu sidder jeg og nyder en kop te, mens mørdejen hviler i køleskabet. Vi havde forinden været på Aros for, at spise frokost og se deres nye udstillinger, hvilket var rigtig hyggeligt
Selve kagen består sådan set “bare” af mørdejsbunde og en brombær/blåbær chokoladecreme. Det er nok selvsagt hvorfor jeg har døbt kagen for Lisbeths Kage, – kagen var nemlig til en skøn kvinde, Lisbeth, der i den grad fortjente en overraskelse og jeg stod naturligvis for kagen
Så har jeg altid en mørdej klar til f. Helt enkelt er det bare en udrullet mørdej man fylder med frugt og pakker kanterne ind over og i ovnen og vupti, så har man en en virkelig lækker tærte
De kan næsten ikke undgå at knække lidt, det er prisen for en virkelig sprød mørdej. September er i gang, og det er altid dejligt med en ny måned med plads til masser af tanker og drømme