Har du haft serveret ”almindelig” oksemørbrad – altså stegt i ovn eller gryde, kan du få brugt eventuelle rester ved at pakke dem ind i butterdej og varme det i ovnen
Klik for at dele på Twitter (Opens in new window)Del på Facebook (Opens in new window)Klik for at sende som e-mail til en ven (Opens in new window)Klik for at udskrive (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)Like this
Når kødet er stegt på begge sider, ligges de over i et ildfast fad eller en stegeso. Sådan en omgang "Mørbrad i fad" er ikke specielt sommerligt, men det er børnevenligt og hvad gør man ikke for sine kære små
Afpuds svinemørbraden og læg den i en skål eller et fad. Det er især brugt i det italienske køkken og kommer fra inddampet druemost - ikke just det mest indbydende at tænke på, men om ikke andet, har Balsamico en egenskab, som gør at maden får en mere sød aromatisk smag, end alle andre former for eddike
Sådan et stykke kræver respekt og nænsomhed – gammeldags dyder – og derfor også gammeldags tilberedning, der lader kødet spille den absolutte hovedrolle
Steg dem på panden for jævn varme, og vend dem også om på siden, så baconskiverne bliver stegt. Ingen substitutter – den ægte vare, hvis det skal være, som det skal være
Når det er sprødstegt stilles det til side, og bagefter brunes svampene. I dag kom de varer som jeg havde bestilt ved Årstiderne, eller det vil sige, halvdelen af dem
Den anden dag fik jeg sådan lyst til Saltimbocca, så måske var det dét som inspirerede mig en smule. Herhjemme er der ved, at være lavvande i fryseren men jeg fandt til al held en svinemørbrad
Kartoflerne får en helt anderledes fast konsistens, som jeg er helt vild med, og de bliver på ingen måde for salt, selvom de er bagt i en enorm mængde salt
Retten kan laves i en gryde eller som jeg i dette tilfælde gjorde i ovnen, det bestemmer du selv. I dag har menuen stået på mørbradgryde eller i dette tilfælde nærmere betegnet mørbrad i fad
For jægergryde består oftest af mørbrad eller oksekød i tern. Undertiden sker det, at retter får navne, som man må undre sig over, hvorfor dog i alverden, de har fået lige netop det navn
Som i stegt bacon. Skidne æg serveres traditionen tro skidenlørdag (påskelørdag), som er ”skiden”, da der ikke er blevet gjort rent på de to helligdage, skærtorsdag og langfredag