Pisk fløden til let flødeskum og vend det forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme. Til mandens og svigerfars fødselsdag havde jeg, ud over hindbærrouladen, også lavet macarons og en chokoladekage med jordbær og kirsebær på toppen - en rigtig sommerkage
Armen, det er farligt at opdage sådan en kage, som er så let at lave. Vær opmærksom på, at dejen skal i 2 rimelig store krus – ellers hæver det simpelthen over kanten, og du skal så efterfølgende bruge en hav times tid på rengøring af microovnen. Stil koppen i mikroovnen og giv den 1 1/2 minut på høj varme
Pisk æg, sukker og vanilje til en let og luftig æggesnaps med en håndmixer eller køkkenmaskine. Det blev sådan en chokoladekage som også er helt perfekt serveret med lidt vaniljeis eller flødeskum, da den både er kompakt og svampet på samme tid og fyldt med god mørk chokolade
Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen. Beklæd en rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri
På den måde for du let og pænt fordelt din saltkaramel på toppen af chokoladekagen. Varm karamellen let op i en gryde med en god skvat maldon flagesalt
Server den på en kold blæsevejsdag, til en kop te eller kaffe. Afkøl kagen på en rist. kakao1 1/2 dl piskefløde100 g smør100 g mørk orange chokolade 50 g tørrede abrikoser, let groft hakket50 g tørrede dadler, let groft hakket40 g syltet ingefær, helt fint hakket40 g grofthakkede valnødder40 g hakket pistacienødderENDVIDERE
En hurtig omgang i en sifon flaske gør dejen let og luftigt. Denne enkle chokoladekage kun 30 sekunder til at lave og ideen er helt genial. Bages i microovnen på høj i 30 til 60 sekunder