Let og luftigt brød opskrifter

Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Dette medføre så et brød det bliver dejlig luftigtog blødt inden i med en sprød skorpe. Vend dejen i melet (ælt IKKE melet ind i dejen, blot vend dejen i melet så det ikke klistre)
Luftige gulerodsboller

Luftige gulerodsboller

Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn ogfintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får

Luftige grovboller

Rør grov meletog olien i, og lad grøden svale af. Der er ikke noget der dufter så godt og spreder så meget hygge på en mørk onsdag aften, som nybagte boller
Luftige grove burgerboller

Luftige grove burgerboller

Bløde oglette boller er et must til en burger, da brødet ellers meget nemt tager magten fra de lækre sager inden i bollen
Kartoffel-appelsin brød

Kartoffel-appelsin brød

Ryst dine æggehvider skummende, og vend dem let i dejen. Pisk æggeblommer og brun farin luftigt, og tilsæt smørret under omrøring
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Når det er hævet færdigt er det let, luftigtog fyldt med store bobler. Jeg nuldrer gæret ud i meletog varmer vandet op i en gryde så det er som vand fra den varme hane
Epi - brød med krumme

Epi - brød med krumme

Mit brød blev virkelig vellykket, og det er sjældent, jeg har lavet noget, der har været så let. Ikke mindst fordi det er smadder flot at se på, men også fordi dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis Mikkelsen komplimenterede brødet for dets gode krumme og sprødhed
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigtbrød der smager let syrligt, på den gode måde
Groft indigo brød

Groft indigo brød

Det er et groft brød, med en smag der godt kunne minde lidt om rugbrød, men samtidig er det letogluftigtog smager super godt med en skive ost
Chokoladeboller ala Slotsbageren

Chokoladeboller ala Slotsbageren

længere tid, da det afhænger af temperaturen på meletog gær-blandingen) til dejen har dobbelt størrelse, sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen
Grove pølsehorn

Grove pølsehorn

Selvom de er grove er de overraskende letteog luftige og smager super. Jeg har for noget tid siden bagt disse lækre grove pølsehorn