Dette medføre så et brød det bliver dejlig luftigtog blødt inden i med en sprød skorpe. Vend dejen i melet (ælt IKKE melet ind i dejen, blot vend dejen i melet så det ikke klistre)
Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn ogfintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får
Rør grov meletog olien i, og lad grøden svale af. Der er ikke noget der dufter så godt og spreder så meget hygge på en mørk onsdag aften, som nybagte boller
Når det er hævet færdigt er det let, luftigtog fyldt med store bobler. Jeg nuldrer gæret ud i meletog varmer vandet op i en gryde så det er som vand fra den varme hane
Jeg testede opskriften i sidste uge og kan bekræfte, at det er et virkeligt godt brødog især, når man tager i betragtning, hvor letog billigt, det er at lave
Mit brød blev virkelig vellykket, og det er sjældent, jeg har lavet noget, der har været så let. Ikke mindst fordi det er smadder flot at se på, men også fordi dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis Mikkelsen komplimenterede brødet for dets gode krumme og sprødhed
Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigtbrød der smager let syrligt, på den gode måde
Jeg testede opskriften i sidste uge og kan bekræfte, at det er et virkeligt godt brødog især, når man tager i betragtning, hvor letog billigt, det er at lave
længere tid, da det afhænger af temperaturen på meletog gær-blandingen) til dejen har dobbelt størrelse, sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen