Let hovedret opskrifter

Let, lækker sommerdessert

Let, lækker sommerdessert

Til Hovedret stod den på bøffer, salat, nyopgravede kartofler, hvidløgssmør og en krydder’sauce’. Godeftermiddag
Løgtærte med let salat

Løgtærte med let salat

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Jeg spiste en let salat til som tilbehør bestående af ruccola, soltørrede tomater i olie og nogle skiver frisk mozzarella
Røsti

Røsti

Røsti kan meget let blive pandekageagtigt – sådan lidt tung og blød – og det er helt i orden, hvis man kan lide dem sådan
Dooley's-mousse med karamelliseret nøddeknas

Dooley's-mousse med karamelliseret nøddeknas

Pisk herefter den let afkølede chokolade i lidt efter lidt, til det er optaget i æggemassen. Jeg serverede moussen herunder i tre portioner, men den passer fint til fire personer også, da der var rigelig mousse til tre personer oven på en stor hovedret
Auberginer med linsefyld

Auberginer med linsefyld

Svit grøntsagerne i olie ved middelvarme til de bliver let klare. Server auberginerne som hovedret, eller hvis du kan få fat i små auberginer (fås i asiatiske supermarkeder eller hos arabiske grønthandlere) er de perfekte som tapas eller forret
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vi spise den som en lethovedret med et rigtig godt stykke italiensk brød til. Vitello tonnato kan du servere både som forret og hovedret eller som en del af en buffet
Quesadillas m. laks og ost

Quesadillas m. laks og ost

Quesadillas er perfekte til en let aftensmad, frokost eller i madpakken. Ideel til frokost, forret, hovedret og evt
Sensommer kartoffelroulade

Sensommer kartoffelroulade

Den kan også serveres portionsanrettet til forret med en let salat eller serveres på et buffetbord, hvor den rækker til flere
Kransekagekonfekt med nougat og hasselnødder

Kransekagekonfekt med nougat og hasselnødder

Det går fint at bage nougaten med i ovnen, men hvis du hellere vil have et flot, blankt udtryk på nougaten, kan du i stedet lave en fordybning i konfekten med enden af en grydeske eller en finger og så hælde smeltet blød nougat i fordybningen, når kransekagekonfekten er bagt færdigt og afkølet
ugens menu uge 50 2012 – grøn julemiddag

ugens menu uge 50 2012 – grøn julemiddag

grillet polenta m. hovedretten er mandelpostej. små “juletræer”. Den let bitre julesalat får godt modspil af sødmen fra siruppen og det skarpe fra osten
Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho er en vanvittig lækker, kold suppe, jeg ynder tit at servere på varme sommerdage som en let forret eller sammen med flere småretter som en del af et helt måltid