Det hele startede med en ide om stegt grød, og herfra blev den stegte fuldkornspeltgrød med estragon langsomt udviklet og forbedret med hjælp fra Meyers Almanak
I de næste to indlæg får du en samlet oversigt over forslag til forret, hovedret og dessert, natmad og kransekagen, som naturligvis ikke kan undværes kl
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Jeg spiste en let salat til som tilbehør bestående af ruccola, soltørrede tomater i olie og nogle skiver frisk mozzarella
Pisk herefter den let afkølede chokolade i lidt efter lidt, til det er optaget i æggemassen. Jeg serverede moussen herunder i tre portioner, men den passer fint til fire personer også, da der var rigelig mousse til tre personer oven på en stor hovedret
Svit grøntsagerne i olie ved middelvarme til de bliver let klare. Server auberginerne som hovedret, eller hvis du kan få fat i små auberginer (fås i asiatiske supermarkeder eller hos arabiske grønthandlere) er de perfekte som tapas eller forret
Vi spise den som en lethovedret med et rigtig godt stykke italiensk brød til. Vitello tonnato kan du servere både som forret og hovedret eller som en del af en buffet
Det går fint at bage nougaten med i ovnen, men hvis du hellere vil have et flot, blankt udtryk på nougaten, kan du i stedet lave en fordybning i konfekten med enden af en grydeske eller en finger og så hælde smeltet blød nougat i fordybningen, når kransekagekonfekten er bagt færdigt og afkølet
grillet polenta m. hovedretten er mandelpostej. små “juletræer”. Den let bitre julesalat får godt modspil af sødmen fra siruppen og det skarpe fra osten
Retten fungerer rigtig godt som en lethovedret, men er også god som en forret til flere. Varm lidt olie op på en slip-let pande og rist mandlerne ved middel varme, så de ikke brænder
Gazpacho er en vanvittig lækker, kold suppe, jeg ynder tit at servere på varme sommerdage som en let forret eller sammen med flere småretter som en del af et helt måltid