Kagen er færdig, når en kødnål stikkes ned i midten af kagen, og slipper let uden dej. en fedtfattig chokoladekage, som stadig er lækker, svampet, sød og skøn
Pisk fløden til let flødeskum og vend det forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme. Til mandens og svigerfars fødselsdag havde jeg, ud over hindbærrouladen, også lavet macarons og en chokoladekage med jordbær og kirsebær på toppen - en rigtig sommerkage
Lad den afkøle let. Jeg elsker kager med banan, det gør dem herligt svampede. Kagen smager dejligt af kardemomme – og selvfølgelig chokolade (12 personer) 3 hele æg 200 farin 100 g smør 100 g mørk chokolade, 70 % 4 modne bananer 100 g hvedemel 50 g kakao 1 tsk
Pisk æg, sukker og vanilje til en let og luftig æggesnaps med en håndmixer eller køkkenmaskine. Fredag formiddag var Esther og jeg i køkkenet for at bage lækker smovset chokoladekage til eftermiddagskaffen
Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen. Beklæd en rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri
På den måde for du let og pænt fordelt din saltkaramel på toppen af chokoladekagen. Varm karamellen let op i en gryde med en god skvat maldon flagesalt
kakao1 1/2 dl piskefløde100 g smør100 g mørk orange chokolade 50 g tørrede abrikoser, let groft hakket50 g tørrede dadler, let groft hakket40 g syltet ingefær, helt fint hakket40 g grofthakkede valnødder40 g hakket pistacienødderENDVIDERE