Langtidshævet brød med kærnemælk opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Langtidshævet hverdags hvedebrød

Langtidshævet hverdags hvedebrød

Kom dejen i en skål smurt med rapsolie og dæk den derefter med et opvrædet viskestykke og lad den hæve i køleskabet natten over
Langtidshævet Kærnemælksboller

Langtidshævet Kærnemælksboller

Jeg sætter fadet med dejen på køkkenbordet, med et rent viskestykke over. ½ liter økologisk kærnemælk. Så er der friskbagte boller til morgenmad, lige til at spise i haven med hjemmelavet blommemarmelade på

Pitabrød af den grove slags

Det næste gælder også langtidshævet dej. Vil du langtidshæve din dej, så kom den i en ikke for lille skål med låg(den hæver jo) sæt den i en plastpose og luk godt for den (som sikkerhed så du ikke har dej i hele køleskabet) og ja, så sætter du den på køl til næste dag