Ofte laver jeg langtidshævet dej til weekenden. Det gav nogle meget lækre bollermed en dejlig smag og som tilmed er meget sunde, da hampefrø indeholder så mange gode sager
Langtidshævet brød. Tillige med er det nemt at lave. Verdens bedste brød er nemlig langtidshævet. Bland mel, kerner og salt, og rør dejen sammen med en grydeske eller ved langsom hastighed i røremaskinen med en ”spade”
Herefter tilsættes havregryn, speltflager, rugmel og salt og det hele blandes godt sammen. Jeg har passet og plejet surdejen til bollerne her i godt to måneder nu, og har virkelig set frem til at bage med den
Herefter tilsættes havregryn, speltflager, rugmel og salt og det hele blandes godt sammen. Jeg fandt en skøn opskrift på surdejsboller hos The Food Club, som jeg valgte at eksperimentere lidt videre med
Men, da jeg en eftermiddag fandt lidt overskud og mel frem, resulterede det i nogle skønne og nemme boller, som jeg jo ikke kan lade hver med at dele med jer
Da min mor så foreslog at lave en opskrift på boller om til brød, og oven i købet havde en opskrift fremme, var jeg straks med på ideen, og kastede mig ud i det sammen med Alexandra
Hvis du bruger røremaskine så kom kernerne i med det samme, det er med til at få rørt gæren ud. Mine favorit boller som jeg bager allermest er disse langtidshævede boller
Ved at lave langtidshævet brød som bliver bagt vd en noget højere temperatur end man normalt bager ved, så får brødet en rigtig lækker struktur og en sprød overflade