Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalat og til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønner og fennikel i gule krydderier (opskrift følger)
Til denne lammeragout vil vi anbefale at du bruger lammebov eller lammeculotte som begge dele egner sig godt til gryderetter – og ragout er jo som bekendt en gryderet
1 kilo lammebov, udbenet og rullet sammen til en steg med køkkensnor. Fredag aften og det skulle være lækkert, men samtidig hurtigt at lave, så jeg kan følge lægens ordre og ikke stå alt for længe op ad gangen (det må jeg i øvrigt have fundet en løsning på, når jeg nu kan forvente, at det er sådan det bliver de næste 5 måneder)
1¼ kg lammebov eller -ryg i mindre stykker. Antal portioner 1 person 2 personer 4 personer 6 personer 8 personer Vælg 1¼ kg lammebov eller -ryg i mindre stykker 1 tsk groft salt ½ tsk friskkværnet peber 25 g smør Dildsauce 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% 2 dl vand 1 tsk kinesisk sojasauce 1 spsk honning 1 spsk groftrevet citronskal (usprøjtet) ½ dl friskpresset citronsaft 1 dl hakket frisk dild 7 gulerødder i mindre stykker 2 zittauerløg i mindre stykker Pynt frisk dildkvist Tilbehør 1 kg kogte kartofler
Jeg hev en lammebov op af fryseren – og indkøbte en spidskål samt lidt rødløg og peberfrugt. En lammebov ser sådan ud, når den er pudset for det vi ikke gider sætte tænderne i