Nelliker og syltet appelsinskal til julefrikadellerne, revet gulerod og havregryn til de sunde frikadeller, hakket spinat og krydderurter i de grønne frikadeller, hvidløg og chili i de krydrede frikadeller osv
Vil du have mere smag i dine tunfrikadeller, kan du krydre med friske, hakkede krydderurter – f. Tunfrikadeller – Fødevarestyrelsen anbefaler i et af de Officielle kostråd at vi skal spise mere fisk
Bun cha Hanoi består af vermicellinudler, jordnødder, friske grøntsager og krydderurter samt grillet og marineret svinekød i form af både tynde kødskiver og frikadeller
Man tager simpelt hen de grøntsager, man har ved hånden, og skærer dem i små terninger, koger dem i en god grøntsagsbouillon, tilsætter løg , hvidløg og krydderurter eller krydderier
Bryder du dig ikke om den hvide dressing, så kan du med fordel lave en marinade af olie, hvidvinseddike – eller hvidvin – sennep, forskellige krydderurter og selvfølgelig salt og peber
tørrede krydderurter* (kan undlades). Spis den eksempelvis sammen med ovnbagte kartofler, som smørelse i en burger eller sandwich, sammen med falafler eller frikadeller, som salatdressing eller som dyppelse til chips eller grøntsagsstænger
Den traditionelle varme kartoffelsalat er dog nok i højere grad skiftet ud med kold kartoffelsalat eller en varm med hvidvin og friske krydderurter eller lignende