Jeg elsker påskeæg, og det hører sig påsken til, som konfekt hører sig til julen. For et par uger siden modtog jeg en dejlig påskegave fra Odensen marcipan, og da blev disse påskeæg opfundet som lidt af et stop-mad-spild projekt, da jeg stod med en rest dulche de leche oglakrids ganache
Så det første lille stykke af den blev blandet i en chokoladecookie dej sammen med lidt af både den mørke og den lyse nougat – oghermed fik jeg mig bagt nogle meget dekadente konfekt cookies
Denne konfekt er helt sikkert en af mine julefavoritter. Du kan enten købe marcipan færdigblandet medlakrids eller selv ælte lakridspulver ind i marcipanen
Lakridsmarcipanen (nederst), de karibiske kugler (midt i) ogdaddelkonfekten (øverst). Ved siden af ligger almindelige marcipankugler, som blev overtrukket med mørk chokolade og fik et stykke kandiseret ingær på
Det er lakrids-marcipan overtrukket med hvid chokolade og drysset med hindbærstøv. En af de nytilkomne hit er hjemmelavet lakridskonfekt – og nej, det har intet med morfar-slik i lyserød, gul og lyseblå farver at gøre
og selvfølgelig den traditionelle medMarcipanog nougat. Jeg ved bare af erfaring, at jeg har rigtig travlt op til jul, ogmed jeres tidlige bestillinger kan det bedre planlægges, så I alle får lækker ny- og hjemmelavet konfekt til juledagene
Man kan give sin konfekt smag af lige hvad man har lyst til – jeg valgte at lave med smag af lakrids (tidens trend) overtrukket med hvid chokolade, pistacie-krokant med mørk chokolade i bunden, frysetørrede solbær overtrukket med mørk chokolade og en almindelig klassisk kransekage
-) Der blev lavet fyldt chokolade med kokos og karamel, konfekt, noglemed nougat ogmarcipan pyntet med frysetørret havtorn eller frysetørret hindbær, noglemedlakrids, noglemedcognac eller baileys ognoglemed glasserede amarettokirsebær