Efter kagen er kølet ned kan man smøre en generøst lag kondenseretmælke karamel ovenpå. Min dejlige kone syntes det skulle fejres at hun skulle starte på arbejde efter en veloverstået barsel, eller måske var hun bare sulten efter noget sødt… Hun fik hvertfald bagt en rigtig god banankage, og som en ekstra bonus blev der smurt lidt af den kogte kondenserede mælk fra den anden dag ovenpå, ummm
Panna cotta med æble og karamel / Islagkage med saltkaramel og brownie / Cheesecake med saltkaramel og mandler / Havregrød med æble, karamel og mandler / Panna cotta med hinbærcoulis og karamel
xD ) Resten af den kondenserede mælk gemmes, og spises til den færdige kage. Så bliver det en helt, helt anden kage, der dog også smager vanvittigt godt
Pisk fløden til skum og vend kondenseretmælk, vanilje og hindbærsaft i. Puréen, som er tilbage i sigten, skal ikke bruges i kagen, men kan serveres som tilbehør
Ta’ gryden af varmen og rør den udblødte husblas og kondenseretmælk ud i sukkermassen. Men nu skulle det altså være, der er ingen vej udenom længere… Bevæger man sig lidt rundt i kage verdenen som jeg gør, så er der et ord der er på alles læber i denne tid
Mælken bringes i kog med sukkeret. 1 dåse Nestlé sødet kondenseretmælk (kan ofte fås i fakta til 12-17 kr, se billedet). 1dl sødmælk. Start med at koge dåsen med kondenseretmælk i 2 timer på lav blus i en smal gryde, så dåsen bliver lige dækket med vand (det er ligegyldigt om dåsen skal stå eller ligge i gryden, men jeg stiller den op, for så larmer den ikke, når vandet koger). Hæld sødmælk, sukker, smør og den afkøllede "karamelagtige" kondenseretmælk i en gryde og kog det hele under rolig omrøring i 10 min. Kondenseretmælk (kogt i 2 timer, som beskrevet ovenfor) er yderst velegnet til kagecremer. 1 dåse kogt kondenseretmælk. 200 ml mælk (eget valg). 10 min) Hæld den kolde (kogte) kondenserede mælk ned i massen og pisk yderligere i ca. 1 dåse Nestlé sødet kondenseretmælk (kan ofte fås i fakta til 12-17 kr, se billedet). 1dl sødmælk
Hæld piskefløden og den kondenseretmælk samt vaniljeekstrakten i en skål og pisk den, enten med håndmikseren eller på en røremaskine, til massen er en tyktflydenden cremet masse
Jeg laver min chiagrød i en ret simpel udgave og tilfører derefter smag efter behag lige fra smagen af frugt bær, kakao eller karamel (kondenseretmælk)
Bland kokosmel med kondenseretmælk og form små chokoladebarer i passende størrelser. Jeg holder både af mælkechokolade og den mere kraftfulde intense kakaosmag i mørk chokolade
Kom sødet kondenserede mælk, rørsukker, smør, glukosesirup og vanillesukker i en lille gryde. Smelt mælkechokoladen i mikroovnen før karamellen er stivnet (husk at røre i chokoladen indimellem så den ikke brænder på)
Hvis du vil have den kondenserede mælk fra dåse tykkere, varmes den i en gryde. Det er en fast tradition, at der er kaffe og kage hver fredag ved min mors forældre, og det er noget der altid har stået mit hjerte meget nær
Det må da vist være en win-win-kage. Denne brownie lavet på hvid chokolade, fyldt med hindbær og toppet med en lækker cremet karamel smelter alle kagehjerter … og det vil jeg stille garanti for