Koldhævet pizzadej 24 timer opskrifter

grove pitabrød

grove pitabrød

Pitabrød er så vidt jeg kan se nogenlunde det samme som pizzadej, så jeg har valgt at koldhæve dejen, jeg synes det giver en bedre smag og processen med at gøre dejen klar aftenen i forvejen passer mig rigtig fint
Lækker grunddej til pizza

Lækker grunddej til pizza

Dejen kan også laves koldhævet hvis der bare bruges mindre gær. Her får i min favorit opskrift på en lækker fugtig og elastisk pizzadej som er nem at arbejde med og som bliver dejlig sprød
VIDEO: Mini pizza med linsemos og grøntsager

VIDEO: Mini pizza med linsemos og grøntsager

to timer eller ved at stille den i køleskabet natten over. 4 personer Ingredienser Pizzadej. 300 g rå butternut-squash eller sød kartoffel 100 g tørrede røde linser 400 g hakkede tomater 1-2 fed hvidløg Olivenolie til pensling havsalt og friskkværnet peber Fremgangsmåde Pizzadej
Pizza – napolitansk

Pizza – napolitansk

Det ér jo bare ikke altid man får planlagt tingene i så god tid, så det her er et bud på en virkelig god dej, som “kun” skal hæve 4 timer + 1 times efterhævning. Når du er tilfreds med dejen samles den som en kugle og kommes i en god stor skål og stilles lunt og rart et sted uden træk – man må meget gerne være lidt pylret med sin pizzadej – og så skal den ellers bare et let fugtigt klæde over skålen , så den ikke tørrer ud på overfladen og have fred og ro i 4 timer. Det der gør den god er, at den får lov at stå og simre i 1½-2 timer, så smagen rigtig kan udvikles. Når der er gået 4 timer er det så tid til at du skal have fat i din dej igen
Pizza

Pizza

Pizzadej klar til hævning. Man kan også lave dejen aftenen før og lade dem koldhæve til næste aften, men der skal også være liv tilbage til at den kan blive luftig inde i ovnen, så gå efter de 6-12 timers koldhævning. Tildæk dejen og sæt den på køkkenbordet i 2 timer. Efter 2 timer, sæt dejen køligt, som i køleskabet eller tilsvarende og lad den hæve i 4-12 timer. Hvis man ikke har så meget tid, kan den også bruges selvom man lader den stå 1-2 timer længere på køkkenbordet