Koldhævet boller der ikke bliver flade opskrifter

Glutenfri Solskinsboller

Glutenfri Solskinsboller

Men det er generelt ret svært at finde de rigtige forhold mellem væske og mel i glutenfri bagning, så det er ikkeunderligt, at du har haft problemer
grove pitabrød

grove pitabrød

Tag dem ud og lad dem køle af under et viskestykke så de ikkebliver sprøde. Så undgår du, at de bliver tørre
Rustikke Rugboller

Rustikke Rugboller

Takket være nedenstående opskrift fra Claus Meyers altoverskyggende Almanak kan jeg nu nyde sprøde, rustikke, let syrlige herligheder
Sandwichbrød

Sandwichbrød

Hvis man køber en sandwich på en cafe, en fancy bager eller tankstationer der laver ”gourmet” sandwich, så bruges der ofte flade brød bagt som rigtige boller og ikke noget hvidt brød fra et supermarked
Ciabatta sandwich

Ciabatta sandwich

Jeg har også brugt surdej og koldhævet dem og de er blevet rigtig gode. Sandwich brød er jo egentlig bare lidt store boller, men de gør en forskel i madpakken eller på skovturen, om det er et brød der er lavet som en sandwich, eller en relativ rund bolle
Ølands hvedebrød

Ølands hvedebrød

Jeg valgte derfor at kombinere groft ølandshvedemel, samt to hvedemels typer og tilsætte rigtig meget væske og røre dejen længe
Brød til julen

Brød til julen

Vær opmærksom på, at formen der bruges har en passende størrelse og at bollerne hæver op i ovnen. Julebrød, klar til at blive til boller og et Winston knot
Pistolets

Pistolets

Hæld dejen ud på et meldrysset bord (gælder også hvis den er koldhævet). Jeg har også fundet opskrifter på pistolets som indeholder sukker, mælk og smør, men det giver et helt andet brød og går man den vej er disse pistolets mere en slags ”søndags boller” end bare en god bolle med et stykke ost
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Der er en grund til at det hedder fastelavnsbolle og ikke fastelavnskage, da det først og fremmest er en bolle