bogen) som udgangspunkt for bollerne. Bollerne bliver lavet over tre dage, men. 275 g rugmel. Bland rugmelet i væsken og dæk med låg eller klæde til dag 3. Sæt ca 15 boller af på en bageplade med en ske og drys. Lad hæve en time og bag bollerne i 35-40 min ved
Surdejen blandes i en skål med vand, salt, rugmel og hvedemel. 500 g groft rugmel. Jeg har længe gerne villet bage mit eget rugbrød, men det har virket så besværligt og derfor er jeg ikke nået til det
1,5 dl koldt vand (og måske lidt mere)5 g gær280 g hvedemel105 g grovmel (rugmel, grahamsmel eller lignende)10 g havsaltHavreflager, gærskarkerner, solsikkekerner eller revet parmesan til toppenHæld koldt vand og gær i en skål og opløs gæren i vandet
Kom hvedemel og rugmel i rør det godt sammen. 700 g rugmel. Lille Josefine må stadig ikke få rugbrød med kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Tilsæt derefter rapsolie, sukker, salt, hvedemelet med fuldkorn, rugmel og groft rugmel. Hjemme ved os, er det nærmest blevet en tradition at få nybagte boller om søndagen
Hvis man har læst med her tidligere vil man vide, at rugmel ikke indeholder gluten og derfor ikke muligheden for at hæve, så man får ikke boller med store lufthuller
Min søgen efter opskriften på de ultimative morgenmadsboller er nu stoppet. 6 1/2 dl vand 1 dl yoghurt natural eller tykmælk 10 g gær 700 g hvedemel 300 g rugmel 30 g havsaltRapsolie Dag 1Hæld vand og yoghurt i røreskålen, og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel og lad røremaskinen gøre det hårde arbejde de næste 10-12 minutter. Skær den ud i 12 rustikke stykker, form rektangulere boller og tryk dem let flade. Kom bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve 1 time på køkkenbordet. Bag bollerne ved 225 grader i ca
Her er opskriften på nogle lækre, sprøde og lidt grove morgen-boller. Bollerne er super lækre, når de er helt nybagt, men er også gode at fryse ned og fx varme på brødristeren (så får de den samme sprødhed, som de nybagte)