Koldhævet boller med surdej opskrifter

Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg er helt tosset med. Rug surdej. bogen) som udgangspunkt for bollerne. Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. Det har taget lidt tid at finde det rigtige tidspunkt (hvor der også var plads på holdet), men i starten af denne måned var jeg afsted sammen med to veninder på bagekursus vol I
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Dejligt, dejligt brød til morgenmaden med en fin, sødlig eftersmag. Resterne af brødet brugte jeg dagen efter, da jeg lavede gaspacho med brødcroutoner til aftensmad
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Bollerne er bagt med min nye surdej (som stadig lever), men hvis man kan få fat i gode burgerboller kan man jo springe over gærdet her
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Hjemmelavede burgerbollermedsurdej som bare smager helt vildt godt. Surdejen kan sagtens udelades og erstattes med mælk - jeg er bare så glad for min nye surdej at jeg kommer den i alt
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Serverede det til aftensmad med lidt hummus, prosciutto, bøffelmozzarella og friske tomater. I opskriften beskriver jeg den ælteteknik, der hedder autolyse, som er god (og meget nem) at bruge hvis man ikke har en maskine til at ælte dejen med
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Læg på en bageplade betrukket med bagepapir og skær i passende stykker. 1 dl surdej (kan udelades). 1 dl surdej (kan udelades)
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Surdejen blandes i en skål med vand, salt, rugmel og hvedemel. Dæk dejen med film og stil den ved stuetemperatur til næste dag
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Lille Josefine må stadig ikke få rugbrød med kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Sundere chokoladeboller

Sundere chokoladeboller

For at gøre den syndige lækkerbisken bare lidt sundere, valgte vi at tage en halv portion af dejen til dette surdejsbrød, og blande med ca
Manitoba boller med et pift

Manitoba boller med et pift

Opskriften tilsiger en italiensk tørret surdej, men jeg brugte min egen tynde surdej og har man ikke surdej, så kan de godt bages alligevel
Rustikke rugboller med malt og femkorn

Rustikke rugboller med malt og femkorn

Oplæs gæren i vandet og bland surdej, rugmel, maltmel og femkorn i det opløsningen. Disse boller er dog grove og der er tilmed intet snyd over dem
Sandwichbrød

Sandwichbrød

Hvis man køber en sandwich på en cafe, en fancy bager eller tankstationer der laver ”gourmet” sandwich, så bruges der ofte flade brød bagt som rigtige boller og ikke noget hvidt brød fra et supermarked
Ciabatta sandwich

Ciabatta sandwich

Jeg har også brugt surdej og koldhævet dem og de er blevet rigtig gode. Sandwich brød er jo egentlig bare lidt store boller, men de gør en forskel i madpakken eller på skovturen, om det er et brød der er lavet som en sandwich, eller en relativ rund bolle
Brød med ølandshvedemel og æblesurdej

Brød med ølandshvedemel og æblesurdej

Sæt brød eller boller til at hæve en time under et viskestykke. Surdejen er så brugt sammen med ølandshvede og man får et brød som bare smager rigtig godt
Brød til julen

Brød til julen

Når brødet og bollerne er hævet, pensles de godt med æg. Julebrød, klar til at blive til boller og et Winston knot