Kold sovs opskrifter

Mors Kyllinge fad med kold cremefraiche persille sovs .

Mors Kyllinge fad med kold cremefraiche persille sovs .

Når min mor lavede det her var der ikke et øje tørt , jeg elskede det som barn , kartofler og gullerødderne tager rigtig god smag fra kyllingen og det hele er saftigt og lækkert , den koldesovs gør det hele endnu mere lækkert og ikke så tungt
Brun sovs

Brun sovs

Sovsen kan også få den rette tykkelse ved at bruge meljævning lavet af hvedemel og koldt vand. Brun sovs – Vi danskere spiser sovs til rigtig mange retter
Kalkun i sursød sovs

Kalkun i sursød sovs

Jævn med Maizena rørt ud i koldt vand. Det er en nem og meget velsmagende ret, som på fin vis kombinerer det søde med det syrlige i en god balance
Flæskesteg med brun sovs

Flæskesteg med brun sovs

Hæld vandet fra fadet med flæskestegen over i en gryde, og sæt det på et koldt komfur. Vandet skal nemlig bruges til sovsen
10. December – Risalamande kage

10. December – Risalamande kage

Risalamanden må ikke være alt for kold, da husblassen da vil stivne for hurtigt. – Si kirsebærsovsen fri for bær
Pasta - Svinemørbrad - Pikant sauce

Pasta - Svinemørbrad - Pikant sauce

Det var en dejlig tur rundt i byen, men hold op hvor er der blevet koldt. I dag har været en rigtig hyggedag og faktisk står hele denne uge for alvor i "hyggens" tegn
Græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Kog risene efter anvisningen på emballagen, og lad dem afkøle, hvis ikke du har en rest kogte, kolde ris
Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Læg stegen ovenpå, hæld vand i fadet, så det dækker æblerne, og sæt det hele i en kold ovn. Pisk lidt i stegeskyen med et piskeris, smag til med salt og peber – så der der sovs
Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Mos dine kolde kartofler grundigt med en gaffel, så de ikke indeholder store klumper. En rest kolde kartofler (svarende til 4 mellemstore kartofler som udgangspunkt). En rest kolde kartofler (svarende til 4 mellemstore kartofler som udgangspunkt)
Blåbær- og kærnemælk fromage med crunch

Blåbær- og kærnemælk fromage med crunch

Læg husblas i lidt koldt vand til ’vingummikonsistens’.  Skålen med blåbær bure der tilbage, varmes let i mikrovnen, og dertil tilsættes 1 blad husblas som har ligget i blød i koldt vand