Når min mor lavede det her var der ikke et øje tørt , jeg elskede det som barn , kartofler og gullerødderne tager rigtig god smag fra kyllingen og det hele er saftigt og lækkert , den koldesovs gør det hele endnu mere lækkert og ikke så tungt
Sovsen kan også få den rette tykkelse ved at bruge meljævning lavet af hvedemel og koldt vand. Brun sovs – Vi danskere spiser sovs til rigtig mange retter
Helstegt dyrekølle, en blandet salat med portvinssyltede tranebær og glaserede valnødder – samt den klassiske Cumberland sovs, der er så god til koldt kød – især til vildt og okse
Det var en dejlig tur rundt i byen, men hold op hvor er der blevet koldt. I dag har været en rigtig hyggedag og faktisk står hele denne uge for alvor i "hyggens" tegn
Læg stegen ovenpå, hæld vand i fadet, så det dækker æblerne, og sæt det hele i en kold ovn. Pisk lidt i stegeskyen med et piskeris, smag til med salt og peber – så der der sovs
Mos dine kolde kartofler grundigt med en gaffel, så de ikke indeholder store klumper. En rest kolde kartofler (svarende til 4 mellemstore kartofler som udgangspunkt). En rest kolde kartofler (svarende til 4 mellemstore kartofler som udgangspunkt)
Læg husblas i lidt koldt vand til ’vingummikonsistens’. Skålen med blåbær bure der tilbage, varmes let i mikrovnen, og dertil tilsættes 1 blad husblas som har ligget i blød i koldt vand
Skyl spinaten grundigt under koldt vand, halver skalotteløgene og snit dem fint, det samme gøres med hvidløget, svits dem godt på en pande med lidt rapsolie