Tilbehør. For mig, der er vokset op med kogt torsk og senere gerne spiser en god, rød steg, er sådan en nytårsmiddag medskinke og spinat meget anderledes, men når man først har smagt retten, er man ikke i tvivl om, hvorfor den er så højt elsket
lun leverpostej med ristede champignoner og bacon, marinerede sild, tarteletter medskinke, ærter og gulerødder (til dem, der ikke spiste fisk til forret) og mørbradbøffer med bløde løg
Hele huset dufter skønt af flødekartofler, som vi skal have til en rest skinke og god salat. De kan ikke ridses så dybt, som man gør medikke-koldhævede flutes, da dejen er meget blød
Kom hamburgerryggen og laurbærblade i en gryde, og kom koldt vand ved, så det dækker. Og selvom hamburgerryg kan tilberedes på mange af de samme måder som skinke, så er hamburgerryg og skinke langt fra det samme, selvom mange tror det
Og er der en rest tilovers, så kan den spises kold næste dag til frokost. Bruger du parmaskinke eller røget laks skal det ikke steges med, men først tilsættes efter det øvrige er stegt
Helstegt dyrekølle, en blandet salat med portvinssyltede tranebær og glaserede valnødder – samt den klassiske Cumberland sovs, der er så god til koldt kød – især til vildt og okse
Skyl skiverne grundigt under koldt vand. Se også udgaven med italiensk skinke og broccoli her. Det kan derfor anbefales at lave en gang grønt tilbehør ved siden af