Kokken og jomfruen opskrifter

Premium ekstra jomfru olivenolie

Selv om det ikke står på etiketten, så er den dyrket og behandlet efter alle kunstens regler. Og det kan man både se, dufte og smage
Salat med bagt laks og spidskål

Salat med bagt laks og spidskål

salt og peber. Det er den, når den virker fast ved et let tryk, og ser lyserød ud og ikke pink, som da den blev sat ind i ovnen
Robust blomkålsalat - en måltidssalat!

Robust blomkålsalat - en måltidssalat!

salt og peber. Skær pølserne i skiver og steg dem i lidt smør eller rapsolie til de har fået brune pletter, og sæt skiverne til afkøling
Linguine med skaldyr | Linguine allo scoglio

Linguine med skaldyr | Linguine allo scoglio

En luksuspastaret – en af de bedste- men den tager også lidt tid at forberede. Hvis du ikke har en pande, der er stor nok, så brug i stedet nogle af skaldyrene til en forret, f
Indisk med masser grønt og Naan

Indisk med masser grønt og Naan

Selvom det er ikke er fullblown efterår endnu, får jeg alligevel lyst til krydrede og varmende gryderetter
Italiensk tomatsalat – caprese

Italiensk tomatsalat – caprese

Italienere serverer traditionelt tomatsalaten  ’caprese’  som en antipasto, men den kan også bruges som en vegetarisk hovedret (secondo)
Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

 Vi spiser dem dog på alle mulige andre tidspunkter også, for artiskokker er virkelig en gudespise. Klargør artiskokkerne ved at skære artiskokhjerterne ud og stokkene fra
5 tips: spot den bedste olivenolie i butikken

5 tips: spot den bedste olivenolie i butikken

Vi bruger ekstra jomfru olivenolie i stort set samtlige opskrifter her på bloggen – en god olivenolie er helt fundamental for de fleste italienske opskrifter
Spaghetti med kaperspesto – spaghetti al pesto di capperi

Spaghetti med kaperspesto – spaghetti al pesto di capperi

Spaghetti med kaperspesto, små ovnbagte tomater og mandler. Pesto lavet af kapers har en ganske delikat smag og sammen med de små ovnbagte tomater, er det en helt perfekt smagskombination sammen  med dine spaghetti
Grøn rustik kyllingesalat

Grøn rustik kyllingesalat

En mættende og sund forårssalat. De bliver tørre, hvis de koger hårdt. (kogelagen kan bruges til suppe eller sauce dagen efter)