Pesto alla genovese er oprindeligt en egnsret fra Ligurien, men den grønne sovs spises og produceres i stort omfang også langt ud over Italiens grænser
En luksuspastaret – en af de bedste- men den tager også lidt tid at forberede. Hvis du ikke har en pande, der er stor nok, så brug i stedet nogle af skaldyrene til en forret, f
Vi spiser dem dog på alle mulige andre tidspunkter også, for artiskokker er virkelig en gudespise. Klargør artiskokkerne ved at skære artiskokhjerterne ud og stokkene fra
Vi bruger ekstra jomfru olivenolie i stort set samtlige opskrifter her på bloggen – en god olivenolie er helt fundamental for de fleste italienske opskrifter
Retten stammer fra Sicilien og findes i et utal af variationer. Caponata kan med fordel tilberedes i forvejen, retten har kun godt af at stå og hvile, gerne en hel dag eller nat, inden den serveres
Spaghetti med kaperspesto, små ovnbagte tomater og mandler. Pesto lavet af kapers har en ganske delikat smag og sammen med de små ovnbagte tomater, er det en helt perfekt smagskombination sammen med dine spaghetti
Men nogle gange kan man jo også trænge til noget andet midt i alt det julede. Og så er der noget til vegetarene, som let bliver lidt forbigåede på denne tid af året