kogte speltkerner (du kan også bruge hele rugkerner eller perlebyg), æble og brombær. Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se et stykke nede i spalten th
Rug, rugkerner og rugmel. Nu har jeg i 41/2 års tid levet glutenfrit og for mig er det for længst blevet hverdag, men jeg får ofte spørgsmål fra andre, om hvad de nu skal gøre og hvordan, når de lige har fået diagnosen cøliaki, eller hvis de af andre grunde vil udelukke gluten fra deres kost
Rug, rugkerner og rugmel. Nu har jeg i 41/2 års tid levet glutenfrit og for mig er det for længst blevet hverdag, men jeg får ofte spørgsmål fra andre, om hvad de nu skal gøre og hvordan, når de lige har fået diagnosen cøliaki, eller hvis de af andre grunde vil udelukke gluten fra deres kost
Vi er så vant til at tænke på rug i forbindelse med rugbrød, at vi nemt kan glemme, at kogterugkerner smager vidunderligt som tilbehør, i salater og – som her – som bund for grøntsager
100 g rugkerner - jeg brugte perlespelt. 100 g rugkerner - jeg brugte perlespelt. Den her opskrift er jeg blevet inspireret af på FDB's hjemmeside "Vi skal spise"
Rør de kogte kerner med. Ligesom den bløde dej er en af mine grunddeje, er dejen med rugkerner, hørfrø og honning en af de mest brugbare af de opskrifter, jeg har på rygmarven
1/2 dl vand, 1 spsk groft rugmel, 2 spsk hvedemel - rør indgredienserne i surdejen og lad den stå lunt et par dage til den bobler og lugter syrligtAlt surdejen300 g mel3 1/2 dl vand1 hvidtøl1 1/2 spsk groft salt300 g knækkede rugkerner* Rør alle ingredienser sammen og lad dejen stå lunt i ca 6 timer)- tag ca 300 g af til surdej, og stil surdejen i køleskabet til du skal bruge den igen. 2 revne gulerødder2 revne kartofler(gerne kogte kartofler)300 g groft rugmelen håndfuld hørfrø*rør evt
Oplæs gæren i vandet og kom rugkerner, græskarkerner, mel og havssalt i det våde. - 12 g gær- 5 dl vand- 75 g knækkede rugkerner (udblødte natten over, eller hurtigt opkogt og afkølet)- 125 g grahamsmel- 550 g hvedemel- 75 g græskarkerner- 20 g havsaltDag 1
salat af rugkerner med cremet chilimayo. Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se et stykke nede i spalten th