Kogte ris dessert opskrifter

Vaniljeprikket ris a la mande

Vaniljeprikket ris a la mande

Vaniljeprikket ris a la mande med en god kirsebærsauce er en fast tradition som dessert til julemiddagen her i huset og meget gerne også til dagen efter
Risalamande

Risalamande

Hos os serverer vi altid henkogte kirsebær (lidt som dessertkirsebær) til. En rigtig juledessert. Der findes nok lige så mange variationer af risalamande som der findes familier

Svinemørbrad i flødesauce med bacon og æbler

Som tilbehør passer ris og en gulerod/tomat/agurk/majs salat og lidt brød perfekt til. Dette var hovedretten i en 3 retters menu bestående af krabbeklør til forret, denne ret og så risalamande til dessert. Kulturer og traditioner mødes og hvem ved, om 5 år kan det være alle spiser krabbeklør og risalamande. Dette var hovedretten i en 3 retters menu bestående af krabbeklør til forret, denne ret og så risalamande til dessert. Kulturer og traditioner mødes og hvem ved, om 5 år kan det være alle spiser krabbeklør og risalamande
Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgur er kogte, afskallede, knækkede og tørrede kerner fra hvedekorn – som regel durumhvede. Bulgur kan som bekendt anvendes til meget – som erstatning til ris, kartofler og pasta, i farsretter (som f
Dansk jul: Langtidsstegt flæskesteg af svinekam

Dansk jul: Langtidsstegt flæskesteg af svinekam

Menuen juleaften består traditionelt af enten andesteg eller flæskesteg – ja nogle går såmænd hele vejen og laver begge dele – kogte kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sovs og lun rødkål
Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

Hvis den bliver serveret med kartoffelmos vel at mærke – ingen ris, pasta, grovfites eller andet tak
Tyrkiske delikatesser

Tyrkiske delikatesser

Derfor ville jeg også vælge at servere noget andet til end den traditionelle kogte kartoffel og brun sovs eller smørsovs
Mango sticky rice

Mango sticky rice

Mango sticky rice består, som navnet siger, af kogte klistrede ris vendt i en sød, saltet kokosmælk og toppet med moden, syrlig-sød og saftig mango
Æblesnaps med vanilje

Æblesnaps med vanilje

Christian har allerede fået lov at smage lidt på snapsen, og han er en klar fan ligesom jeg. en dessert, som I får opskriften på senere her på bloggen
Perlebygsalat

Perlebygsalat

Bland den kogte, afkølede perlebyg med gulerødder, koriander, mandler og ærter i en stor skål, og sæt perlebygsalaten i køleskabet
Indonesisk rijstaffel

Indonesisk rijstaffel

Forrest ses Sate Koewah og sambal goreng oedang og så hovedbestanddelen de kogte løse ris. rosiner, finstrimlet palmemarv, æbleterninger dryppet med citronskal, appelsin eller mandarin terninger, små syltede perleløg, oliekogte pressede jordnøddeflager
Pirogger.

Pirogger.

Dem jeg bagte er lavet med oksekød og revet ost og de andre er levet med pesto, ris og feta. Brug i stedet en frokost/dessert tallerken som skabelon til børne størrelse
Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin smager godt sammen med kogteris. Hindbærmousse – frisk og lækker. Hvem sagde dessert. hvedemel3½ dl rødvin – gerne en fra Bourgogne2 dl hønsebouillon1 stort fed hvidløg1 lille håndfuld frisk timian – evt
Risotto med rødfisk

Risotto med rødfisk

Oskar spiste også risottoen, dog uden alt for meget af det grønne, og så var der stadig plads til en hjemmelavet frugt-is til dessert
Det moderne liv uden fryser!

Det moderne liv uden fryser!

Vi har altid olie, japansk soja, eddiker, ris, nudler, og pasta i skuffen. Den blev primært brugt til desserter og hjemmelavet is