Kogt majsmel italiensk opskrifter

Polenta

Polenta

Jeg bruger det forkogte. Polenta er majsmel. Polenta er nemlig oprindeligt italiensk. Norditaliensk. Den opskrift der kommer her, er min favorit, og jeg har fundet den i en italiensk kogebog – de må jo vide bedst
menu uge 37, 2012 – det er helt vild mad!

menu uge 37, 2012 – det er helt vild mad!

Polenta er majsmelkogt, formet til cirkler eller firkanter og grillet. Hovedretten er italiensk polenta med svampestuvning – og salaten er en kornsalat med vilde bær, frugter og nødder
Grillet polenta med koteletter og rødvin/tomatsauce

Grillet polenta med koteletter og rødvin/tomatsauce

Når massen har kogt færdig hældes den i et fad og afkøler ved stuetemperatur (goe gamle kogebog skriver, at hvis det sættes i køleskabet dannes kondens vand og det bliver svært at få ud af formen)

Kalvelever med ristet polenta

Polenta Express er forkogtmajsmel, som koger lige så hurtigt som f. Polenta er en italiensk majsgrød, som italienerne serverer som tilbehør til mange ting

Kalvelever med ristet polenta

Polenta Express er forkogtmajsmel, som koger lige så hurtigt som f. Svampebygotto Bygotto er en risotto kogt på perlebyg i stedet for på ris