I går fik vi en god klassisk kødsovs med spaghetti og friskrevet parmesan. De fleste aftner laver vi en skål med grøntsags stænger og vi har ingen problemer med at få diverse grønt i Lille K, men er der eksempelvis gulerødder i maden vil han ikke rigtigt spise det
Især hvis du vælger lammekød, men oksekød kan også bruges, hvis du er kræsen, for det er hovedsageligt krydderierne, der giver den klassiske, tyrkiske smag
Når jeg skriver den danske udgave af den klassiske ret, så skyldes det, at vi oftest her i landet laver en alt andet end klassisk version - men det gør mig nu egentlig ikke noget
Der er en grund til, at de klassiskeretter aldrig slår fejl og ja – er elskede klassikere. Dermed ikke sagt, at det er forbudt at spise den helt klassiske ret, for der er nu også en charme ved at sidde en sommerdag med den fedtede, stegte flæsk, den cremede persillesovs og helt dugfriske kartofler
En Kenwood køkkenmaskine er i forvejen en meget alsidig maskine, men med ekstra tilbehør er der næsten ikke grænser for, hvad der kan kreeres af små og store retter i køkkenet
NoterDet sjove med opskriften er at det er en "simpel gryderet", men faktisk bruger man rigtigt mange forskellige super-klassiske franske principper til at lave den med
OlivenolieHvid baslsamicoeddikeHonningHvedemelSukkerSaltPeberOpskrifterAndebryst a la Peking med hoisin sauce og mandarinpandekagerMmmm denne klassiske kinesiske ret egner sig rigtigt til fredagshygge, og smager helt fantastisk
Sådan så aftenens tallerken ud – i glasset er yndlingsøllen til denne type retter tjekkisk Kozel. Oksekødet skæres i passende tern og krydres godt med salt og peber, chorizoen skæres i skiver og løg og hvidløg hakkes
Denne gang blev de klassiske lasagne plader skiftet ud med plader lavet af squash. Bechamelsaucen blev erstattet med frisk mozzarella og friskrevet parmesanost på toppen